بیزینس کوچ کاربردی
بیشتر صاحبان مشاغل به دنبال یک بیزینس کوچ کاربردی و مشاوره و راهنمایی در مورد چگونگی رشد کسب و کار خود هستند. مطمئناً، مقالات و کتابهای الکترونیکی آنلاین بیشماری در مورد چگونگی ایجاد و رشد یک کسبوکار وجود دارد. اما در نهایت، هر کسبوکاری منحصربهفرد است و توصیههای عمومی به سختی میتواند جایگزین مناسبی برای راهنمایی شخصی باشد. خوشبختانه، امروزه خدماتی وجود دارد که در آن صاحبان مشاغل میتوانند راهنمایی شخصی مورد نیاز برای موفقیت سازمان خود را دریافت کنند: بیزینس کوچ یا مربیگری کسب و کار.
مربیان کسب و کار معمولاً کارآفرینان با تجربهای هستند که تصمیم میگیرند از استعدادهای خود برای کمک به سایر صاحبان مشاغل استفاده کنند.
اگر ورزشکاری بخواهد مهارتهای خود را بهبود بخشد، بهترین کاری که میتواند انجام دهد این است که به تیمی بپیوندد که یک مربی بزرگ دارد. این واقعیت که مربیان بزرگ سریعترین راهها برای موفقیت هستند به مشاغل نیز قابل تعمیم است. مربیان کسب و کار معمولاً کارآفرینان خبرهای هستند که میدانند کسب و کارها به چه چیزی نیاز دارند. بنابراین میتوانند به موفقیت کسب و کارها کمک کنند. مربیان در ازای پرداخت هزینه، در کنار مدیران و مالکان کار میکنند تا به آنها کمک کنند تا اهداف خود را تعریف کنند. چشم انداز خود را برای کسب و کارشان را اصلاح کنند. سپس مجموعهای از استراتژیها را تنظیم کنند تا به اهداف و چشم انداز خود دست یابند.
امروزه کوچینگ کسبوکار برای مدیران و صاحبان مشاغلی که میخواهند خود و شرکتهایشان را ارتقا دهند به یک روش رایج و مهم تبدیل شده است. با این حال، بسیاری از رهبران کسبوکار درباره کارکرد و مفهوم واقعی کوچینگ کاربردی آگاهی لازم را ندارند. از این رو در این مقاله درباره مفهوم بیزینس کوچینگ کاربردی صحبت خواهیم کرد.
فهرست مطالب

بیزینس کوچ کیست؟
بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار یک مربی حرفهای است که از صاحبان کسبوکار حمایت کرده و به آنها آموزش و انگیزه میدهد. به زبان ساده یک کوچ کسبوکار متخصصی است که به کارآفرینان، تأثیرگذاران و متخصصان کمک میکند تا اهداف خود را بهصورت استراتژیک محقق کنند. مربیان کسب و کار توصیههایی را درباره چشم انداز، رشد و اهداف یک شرکت ارائه میدهند. مربیان کسب و کار موثر انگیزه ایجاد میکنند. همچنین استراتژیهایی را برای کمک به رشد کسب و کار پیاده سازی و اولویت بندی میکنند.
امروزه رهبران کسب و کار بیش از هر زمان دیگری به مربیگری مداوم نیاز دارند. زیرا در زمان فعلی محیط کسب و کارها رقابتیتر، نامطمئنتر و پیچیدهتر از هر زمان دیگری است. به همین دلیل رهبران به طور فزایندهای به مربیان روی آوردهاند تا به وضوح چشمانداز و درک اقدامات بعدی در کسب و کار مجهز شوند. بیزینس کوچها یک چشمانداز بیرونی برای کمک به رهبران کسب و کار ارائه میدهند تا رهبران بتوانند با وضوح و اطمینان بیشتری تصمیم بگیرند.
آنها برنامههای رشد، استراتژیهای تجاری، بازخورد سازنده و توصیههای شخصی را برای تسریع رشد و درآمد کسب و کار ارائه میدهند. اگر به عنوان یک مدیر یا مالک کسب و کار دچار فقدان دید، ابهام و عدم اطمینان هستید به حمایت و راهنمایی نیاز دارید. و این چیزی است که یک مربی کسب و کار میتواند به شما ارائه دهد. آنها ترکیبی از ابزارها، تخصص و دانش صنعت را ارائه میدهند تا به شما کمک کنند مسیر درست را پیدا کنید.
با کمک کوچینگ کسبوکار میتوانید سازمان خود را از جایی که در حال حاضر قرار دارد به جایی که میخواهید برسانید. بنابراین، اگر فکر میکنید که یک مربی کسبوکار فقط یک سخنران انگیزشی است، وقت آن است که تعریف خود را گسترش دهید. ممکن است کارآفرینی باشید که در بلاتکلیفی گیر کرده و نمیداند در مرحله بعد چه کاری انجام دهد. یا ممکن است فردی باشید که رویای راه اندازی یک کسب و کار را در ذهن میپرروراند. در هر صورت مربی کسب و کار مناسب شما را برای موفقیت آماده میکند.
هدف بیزینس کوچ چیست؟
هدف کلی بیزینس کوچ، دادن فضا، زمان و ابزار لازم برای رشد و توسعه در زمینههای خاص به مالک و کارکنان است. هنگامی که مربیگری در محل کار به درستی انجام شود، برای مالک، کسب و کار کارمندان و مفید خواهد بود.کوچینگ در یک محیط کسب و کار روشی قدرتمند برای موارد زیر است:
- جلب مشارکت کارکنان
- شناسایی کارکنان با عملکرد بالا برای ترفیعات درون سازمانی
- ایجاد انگیزه و توانمندسازی کارکنان
با این حال، شروع و اجرای کوچینگ به سازمان شما بستگی دارد.

بیزینس کوچ کاربردی چه وظایفی دارد؟
وظیفه اصلی مربی کسب و کار هدایت کارآفرینان و متخصصان برای تقویت نقاط قوت و کاهش نقاط ضعف است. زمانی میتوانید به عنوان یک فرد رشد کنید که نقاط قوت و ضعف خود را به درستی شناسایی کنید. سپس در جهت اصلاح نقاط ضعف خود تلاش کنید. نقاط ضعف یک کسب و کار به مثابه علفهای هرز در یک مزرعه هستند. رهایی از علفهای هرز احتمالاً یکی از چالش برانگیزترین کارهایی است که رهبران باید انجام دهند. یک مربی خوب کسب و کار روی رشد رهبری تمرکز میکند و در عین حال به مواردی که رشد را عقب میاندازند نیز رسیدگی میکند.
بیایید نگاهی به کارهایی که یک مربی کسب و کار میتواند انجام دهد بیاندازیم:
- مربی کسب و کار به ایجاد چشم انداز و اهداف کمک میکند: اگر از قبل چشماندازی قوی و اهداف روشن دارید، کوچینگ میتواند به شما در دستیابی به آنها کمک کند. مهمتر از آن، کوچینگ تضمین میکند که اهداف تجاری که تعیین میکنید، درست هستند. بسیار مهم است که اهداف بلند مدتی ایجاد کنید که آنچه را که به دنبال آن هستید وارد زندگی شما کند یک مربی خوب به همسو کردن اهداف با ارزشهای شما کمک میکند. به عنوان مثال، گفتن این که «من میخواهم امسال 50 درصد درآمدم را افزایش دهم» کافی نیست. کوچینگ انگیزههای اساسی برای تمایل به رشد کسب و کار را آشکار میکند. چراییهایی مثل اشتیاق تأثیرگذاری، داشتن وقت آزاد برای دنبال کردن سایر علایق، رضایت شخصی و کمک به دیگران. بدون دانستن “چرایی” شما در خطر ایجاد یک تجارت هستید که زندگی شما را کنترل میکند و باعث می شود احساس فرسودگی کنید. مربیان کسب و کار به شما کمک میکنند اول چشم انداز و در مرحله بعد اهداف را ایجاد کنید. به طوری که کسب و کار شما زندگی مورد نظر شما را فراهم کند.
- یک بیزینس کوچ کاربردی نقاط کور را شناسایی میکند: وقتی در علفهای هرز داخل کسب و کارمان گیر میکنیم، دیدن تصویر کلی کسب و کار سخت میشود. یک مربی خوب شما را در موقعیتی قرار میدهد که نقاط کور را ببینید و به آنها رسیدگی کنید. به عنوان مثال، یک کوچ میتواند نکاتی را در مورد فعالیتهای تجاری شما ارائه دهد که هرگز به آن فکر نکردهاید. بخش بزرگی از مربیگری این است که آینهای را برای شما نگه دارد تا اعماق خود را ببینید. یک مربی عالی به شما کمک میکند تا همه قسمتهای خود را ببینید. حتی قسمتهایی را که پنهان میکنید، و به خصوص قسمتهایی را که نمیدانید وجود دارند.
- مربی کسب و کار بر نقاط قوت شما تکیه میکند: تکیه بر نقاط قوت خود یک میانبر برای موفقیت است که اغلب نادیده گرفته میشود. با تمرکز بیش از حد روی کارهایی که نمیتوانید انجام دهید، کاری را که به خوبی انجام می دهید را نیز از دست میدهید. مربیان از ابزارهای مختلفی برای کمک به شناسایی نحوه یادگیری، نحوه کار و نحوه ارتباط شما با دیگران استفاده میکنند. مربی ها با انتخاب حوزههایی که در آنها میدرخشید، راههایی برای به حداکثر رساندن مواهب طبیعی شما پیدا میکنند. مربیان به شما کمک میکنند تا یاد بگیرید چگونه نقاط قوت خود را شناسایی و از آنها بهرهبرداری کنید.
- یک کوچ باتجربه کمک میکند نقاط ضعف خود را مدیریت کنید: مربیهای کسبوکار به شما کمک میکنند ضعفهای خود مدیریت کنید تا پیشرفت شما را تحت تأثیر قرار ندهند. مربیان کسب و کار به شما کمک میکنند خود را مورد بررسی قرار دهید تا الگوهای رفتاری را که مانع رشدتان میشود را کشف کنید. برای مثال، به شما کمک میکنند تا هوش مکالمه و تواناییهای رهبری خود را بهبود بخشید یا اعتماد به نفس ایجاد کنید.
- مربی کسب و کار باعث تقویت مسئولیت پذیری میشود: یک کسب و کار موفق نتیجه طبیعی اقداماتی خواهد بود که به طور مداوم در طول زمان انجام میدهید. مربی کسب و کار شریک مسئولیت پذیری نهایی است تا شما را در مسیر درست حرکت دهد. با درک عمیق از شما، اهداف و موقعیت شما، آنها در هر مرحله بازخورد ارزشمندی را ارائه می دهند. روند تغییر زندگی و کسب و کار شما طولانی است و ساده نیست. از دست دادن انگیزه خود و بازگشت به عادتهای قدیمی آسان است. با داشتن یک مربی در کنار خود، می توانید با انگیزه بمانید، موفقیتها را جشن بگیرید و از شکستهای موقتی عقب نشینی کنید.
- یک مربی کسب و کار شکافهای دانش مالک را پوشش میدهد: انسانها به ندانستههای خود آگاه نیستند. به همین دلیل مدیران به کسی نیاز دارند که شکافهای دانش آنها را ببندد و به مطالبی اشاره کند از آن آگاه نیستند. گوگل خیلی چیزها را میداند، اما نمیتوانید در مسیر موفقیت در کسب و کار به آن تکیه کنید! اینجاست که شما به یک مربی نیاز دارید تا وضعیت دانش شما را ارزیابی کند و با دانش خود آن را بهبود بخشد. یک مربی مانند یک شریک مسئولیت پذیر است که مطمئن میشود شما در حال یادگیری، رشد و تکامل هستید. بسیاری از رهبران موفق بیشتر موفقیت خود را به آنچه مربی یا مربیان به آنها آموزش دادهاند نسبت میدهند.
- مربیان کسب و کار محدودیتهای خود تحمیل را از میان برمیدارند: این محدودیتها مانند قیدهایی عمل میکنند که شما را نگه میدارند و مانع از شکوفایی پتانسیلهایتان میشوند. یک مربی کسب و کار این قیدها را میشکند و شما را قادر میسازد تا آنچه را که دست یافتنی است دوباره تعریف کنید. کارآفرینان اغلب قفسی دور خود میسازند که کاملاً خودخواسته است. این قفس آنها را به گفتن “نه” در زمانی که باید “بله” بگویند، سوق میدهد. یک مربی میتواند شما را به ابزارها و مهارتهایی برای مدیریت بهتر خود مجهز کند.
- یک مربی کسب و کار بینش شخص ثالث بی طرفانه را ارائه میدهد: یکی از وظایف مهم یک مربی ارائه انتقاد سازنده است. دوستان، خانواده، همکاران یا شرکای تجاری شما ممکن است در نظرات خود مغرض باشند و نتوانند نقاط قوت و ضعف شما را شناسایی کنند. اینجاست که کمک شخص ثالث میتواند مفید باشد. یک مربی کسبوکار خواستهها و نیازهای منحصربهفرد شما و اینکه چرا در شرایط مختلف واکنش نشان میدهید را درک میکند. وقتی مربی باتجربهای را استخدام میکنید، احتمالاً بینشهایی به دست میآورید که سایر افراد در شبکه ارتباطات شما قادر به ارائه آن نیستند.
- یک مربی کسب و کار به شما در پیمایش چالشها کمک میکند: اگر در تلاش برای عبور از چالشها و افزایش درآمد هستید، کوچینگ میتواند بهترین سرمایه گذاری باشد که می توانید روی خودتان انجام دهید. یک مربی از بینش و تجربه خود استفاده میکند تا به شما کمک کند به آنچه میخواهید در آینده برسید.

نقش بیزینس کوچ در کسب و کارها
کوچ کسبوکار به شما کمک میکند تا عقبنشینی کنید، به اطراف خود نگاه کنید و ارزیابی کنید که از نظر حرفهای و شخصی کجا هستید. در واقع نقش کوچ در کسب و کارها همانند یک ناظر بیرونی است. یک مربی کسب و کار شما را وادار میکند تا نگاهی عمیق به اهداف و چشم انداز خود بیندازید. هنگامی که این کار را انجام دادید، به شما کمک میکند تا برنامهای برای رسیدن به آن ایجاد کنید. به عنوان یک صاحب کسب و کار، شما در موقعیت منحصر به فردی هستید. شما مسئول چشم انداز و اجرای ایدههای خود هستید. با تمرکز بر رشد و حفظ کسب و کار، فراموش کردن اینکه چرا در وهله اول یک تجارت را راه اندازی کردهاید، آسان است.
اینجاست که مربی کسب و کار به کمک شما میآید. بیزینس کوچ یک دیدگاه بیرونی در مورد کسب و کار به شما ارائه میدهد. اولین کاری که مربیان کسبوکار انجام میدهند این است که به شما کمک میکنند تعریف خود از موفقیت را پیدا کنید. فرآیند کوچینگ به کسب و کار شما در چارچوب کل زندگی شما مینگرد. یک مربی خوب کمک میکند تشخیص دهید که کجای کسبوکار شما و نقشتان در آن، با استعدادهای طبیعی، ارزشها و چشم انداز زندگیتان هماهنگ نیست. به عنوان یک ناظر بیرونی، یک مربی همچنین میتواند راههایی را مشخص کند که شما را در مسیر رسیدن به موفقیت قرار میدهد.
تفاوت مشاور و مربی کسب و کار
مشاور کسب و کار و مربی کسب و کار وظایف و کارکرد متفاوتی دارند. اما چگونه میتوانید تشخیص دهید که کسبوکارتان به کدام یک نیاز دارد؟ مشاوران فرآیندها و سیستم ها را در زمینههای خود آموزش میدهند. تمرکز آنها بر جنبههای سازمانی و عملیاتی یک کسب و کار است. مثلا:
- نحوه مدیریت حقوق و دستمزد و حسابداری
- ارزیابی سودآوری یک ایده
- تجدید ساختار تیمها
- کاهش هزینهها
- پیاده سازی یک سیستم بازاریابی
مشاوران مشکلات را شناسایی کرده و راه حلهایی را برای مشکلات تجویز میکنند. آنها اغلب برای یافتن ناکارآمدیها یا کار روی جنبههایی از کسبوکار که توسط فردی در سازمان انجام نمیشود، استخدام میشوند. کاری که مشاوران انجام نمیدهند، کار برای رشد افراد و ایدهها در هسته یک کسب و کار موفق است. اینجاست که مربیان کسب و کار وارد میدان میشوند. سر جان ویتمور که بسیاری او را پدر مربیگری کسب و کار مدرن در بریتانیا میدانند، این نقش را دوگانه را برای بیزینس کوچ توصیف میکند:
- افزایش آگاهی
- از مالک یا مدیر بخواهیم با این آگاهی کاری انجام دهد.
البته این بدان معنا نیست که مربیان شما را با سطح جدید آگاهی خود رها میکنند. آنها همچنین ابزارها و فرآیندهایی را برای کمک به شما برای تبدیل شدن به یک رهبر تجاری بهتر و قویتر ارائه خواهند کرد. هدف نهایی نه تنها کسب و کار بهتر بلکه زندگی بهتر با هدفمندی بیشتر است. یک کوچ با شما به عنوان رئیس شرکت همکاری خواهد کرد تا یک چشم انداز محکم برای آینده ایجاد کند. با در نظر گرفتن این چشم انداز، اهداف بلند مدت و کوتاه مدت را برنامه ریزی خواهید کرد.
اغلب، حتی به عنوان رهبر، تمایل به به تعویق انداختن وظایف یا اجتناب از گفتگوهای سخت وجود دارد. مربی شما به شما کمک میکند الگوهایی را ببینید که مانع رشد شما میشوند و دلسوزانه شما را به حل آنها سوق میدهد. کوچینگ یک رفتار مدیریتی است که در نقطه مقابل طیف فرمان و کنترل قرار دارد. مربی کسب و کار، به جای اینکه به شما بگوید چه کاری انجام دهید، با شما همکاری میکند تا بهترین مسیر را پیدا کنید. او راه حلهایی را برای غلبه بر موانع و ایجاد تغییرات معنادار در خود و شرکتتان پیدا میکند.
کوچینگ میتواند به تبدیل یک کارآفرین به یک رهبر عالی کمک کند. از سوی دیگر، مشاوره، تخصص و کمک مورد نیاز را فراهم میکند. دانستن زمان به کارگیری خدمات مربی یا مشاور میتواند برای کسب و کار شما بسیار مهم باشد. فرض کنید که در حال یادگیری دوچرخه سواری هستید. یک مشاور برای مدتی دوچرخه سواری میکند و برای شما کتابچه راهنمای «چگونه» دوچرخه سواری کنید مینویسد. یک مربی از شما میخواهد که سوار دوچرخه شوید و در کنار شما راه میرود. او شما را در طول این فرآیند راهنمایی میکند. تا زمانی که به اندازه کافی اعتماد به نفس داشته باشید که به تنهایی سوار دوچرخه شوید. زمانی که به متخصصی نیاز دارید که بتواند فرآیند یا روشی را به شما آموزش دهد، مشاور استخدام کنید. زمانی که میخواهید خودتان را کشف کنید، مربی استخدام کنید.
استخدام بیزینس کوچ
بر اساس یک نظرسنجی ویژگیهایی که در یک مربی کسب و کار از اهمیت ویژهای برخوردارند عبارتند از:
- بینش
- شخصیت
- صداقت
- زمینههای تخصص
- تجربه
- قابل اعتماد بودن
پاسخ دهندگان به این نظرسنجی همچنین از مربیان انتظار داشتند که سؤالات درستی بپرسند، روی تغییرات قابل اندازه گیری تمرکز کنند.
ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که چگونه مربیای را پیدا کنیم که همه این معیارها را برآورده کند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که شما باید در وهله اول در مورد گزینههای در دسترس به عنوان بیزینس کوچ تحقیق کنید. سپس گزینههای برتر را انتخاب کرده و تجربیات، اعتبار و گواهینامه های آنها را بررسی کنید. انجام مصاحبههای کوتاه با افراد مورد علاقه خود مطمئنترین راه برای یافتن فردی است که بهترین تعامل را با او دارید. برخی از مهمترین سوالاتی که در هنگام مصاحبه با مربیان کسب و کار باید از آنها بپرسید عبارتند از:
- مشتری ایده آل کوچینگ شما کیست؟
- فلسفه کوچینگ شما چیست؟
- تعریف شما از موفقیت چیست؟
- چه زمانی شکست خوردهاید و چگونه با آن کنار آمدهاید؟
- بزرگترین چالشهایی که به مشتریان کمک کردهاید تا با آنها مقابله کنند چه بودهاند؟
- چه نتایج قابل اندازهگیری را با مشتریان خود کسب کردهاید؟
- ر انجام چه کاری بهترین هستید؟
- چه کاری را خوب انجام نمیدهید؟
انواع بیزینس کوچ
هدف اصلی کوچینگ کسب و کار این است که رهبران شرکت را از تأثیر آنها بر دیگران آگاه کند. تا یاد بگیرند که چگونه به زیردستان انگیزه دهند و یک رابطه مثبت ایجاد کنند. بیزینس کوچینگ را میتوان به دسته های مختلفی تقسیم کرد که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود.

- مربیگری توسعه فردی در کسب و کار: این نوع کوچینگ به ویژگیها و شایستگیهای فرد توجه میکند و به ارتقای آنها کمک میکند. مربی توسعه ویژگیهای مختلف افراد را بررسی میکند و آنها را مطابق با نیازهای جدید و چالشهای بزرگتری که به همراه دارند، اصلاح میکند. این شامل اصلاح مهارتهای گوش دادن، بهبود مدیریت زمان، پذیرا بودن از پیشنهادات و تغییرات و تشویق مشارکت در میان زیردستان است.
- مربیگری تحول آفرین: بیزینس کوچ تحول آفرین در رویکرد خود جنبههایی از رفتار مدیران را که مانع عملکرد مؤثر آنها میشود، تجزیه و تحلیل میکند. تواناییها و رفتارهای فعلی پرسنل را ارزیابی میکند و یک استراتژی روششناختی را برای بهبود آنها تدوین میکند. یادگیری تحول آفرین تنها زمانی موفق است که اعتماد بین مشتری و مربی ایجاد شود.
- مربیگری برای مهارت: دستورالعملهایی برای توسعه مهارت ابداع شده است تا مدیران اجرایی تواناییهای خاصی را بیاموزند. مسئولیتهای جدید نیازمند تاکتیکهای نوآورانه برای مدیریت موقعیتهای متعددی است که پرسنل قبلاً با آنها مواجه نشدهاند. اصلاح مهارتهای موجود کارکنان اساس مربیگری کسب و کار برای مهارت است. جلسات کوچینگ معمولاً در یک دوره چند هفته یا چند ماهه پخش میشود.
مزایای بیزینس کوچ
چه چیزی باعث میشود بیزینس کوچ ارزش صرف زمان، انرژی و پول را داشته باشد؟ مربیگری کسب و کار مزایای زیادی دارد. در اینجا شش مورد از مهمترین مزایای استفاده از خدمات مربی کسب و کار آورده شده است.
- بهبود اعتماد به نفس: حمایت یک مربی بزرگ، که شما را تشویق میکند اعتماد به نفس شما را افزایش میدهد. حمایت مربی میتواند به شما کمک کند تا با سهولت بیشتری درگیریها، بحرانها و چالشها را مدیریت کنید.
- مشخص کردن چشم انداز: یک مربی میتواند به شما کمک کند تا نقاط ضعف خود را ببینید و کاهش دهید. آنها میتوانند سؤالاتی بپرسند که شما را با تفکر انتقادی و خلاقانه به چالش میکشد. همچنین مانند تابلویی از ایدههای عمل میکنند.
- ترک منطقه امن: یک مربی کسبوکار میتواند شما را وادار کند تا چیزهای جدید را امتحان کنید. همچنین به شما کمک میکند ریسک را در مقابل پاداشهای یک چالش جدید ارزیابی کنید.
- بهبود رهبری: بیشتر مربیان بینش و تمرینهایی را در مورد شخصیت و سبکهای رهبری ارائه میدهند. با ارزیابی نقاط قوت و ضعف خود، میتوانید وظایف خاصی را محول کنید. همه اینها شما را به یک رهبر بهتر و استراتژیک تبدیل میکند.
- افزایش بهره وری: انجام کاری که به بهترین شکل انجام میدهید و کمک به تیم خود در انجام همان کار، کارایی و روحیه را افزایش میدهد. این دستورالعملی برای افزایش بهرهوری عظیم است. همچنین یک مربی شما را در قبال اهدافی که تعیین کرده اید مسئول می داند، که احتمال دستیابی به آنها را افزایش می دهد.
- کسب درآمد بیشتر: یک مربی خوب به شما کمک میکند تا اهداف خود را روشن کنید و یک استراتژی محکم ایجاد کنید. مربی شما را مسئول رسیدن به اهداف میداند که موجب افزایش درآمد و سودآوری خواهد شد.

آیا بیزینس کوچ کسب و کارهای کوچک متفاوت است؟
چندین عنوان مختلف وجود دارد که مربیان تجاری ممکن است برای توصیف خدمات خود از آنها استفاده کنند. یکی از آنها مربی مشاغل کوچک است. در بسیاری از موارد، چالش ها و اهداف کسب و کارهای کوچک ممکن است با کسب و کارهای بزرگ متفاوت باشد. مثلا رستورانی که به دنبال جذب مشتریان محلی بیشتر است، مجموعهای از اهداف و استراتژیهای کاملاً متفاوت با یک شرکت بزرگ بینالمللی دارد. مربیان مشاغل کوچک در کمک به صاحبان مشاغل کوچک در دستیابی به چشم انداز و اهداف خود برای شرکت خود تخصص دارند. با این اوصاف، بیشتر مربیان کسبوکار در کار با کسبوکارهای کوچک دارای تجربه هستند. بخش بزرگی از کار یک بیزینس کوچ در کسب و کارهای کوچک یادگیری درباره کسب و کار و مالک آن است. سپس مربی باید استراتژیای ایجاد کند که به طور منحصر به فرد با ویژگیهای هر موقعیت متناسب باشد.
انتظارات متقابل از بیزینس کوچ
مربی کسب و کار باید بتواند به شما در افزایش درآمد کسب و کار، ارتقاء رشد کلی و رسیدن به اهداف خاص کمک کند. مربیان کسب و کار موثر اغلب برنامهها، اقدامات و اهداف قابل اندازه گیری ثابتی را طراحی میکنند. در مقابل بیزینس کوچ از شما انتظار صرف توجه و دقت کامل را خواهد داشت. هدف این است که روی کسب و کار خود کار کنید نه در آن. با وجود برنامه شلوغ، باید بتوانید زمانی را برای پاسخگویی صادقانه به سوالات مربی اختصاص دهید. اگر میخواهید به اهداف خود برسید، به توصیهها و رهنمودهای مربی عمل کنید.
تکنیکها و ابزارهای بیزینس کوچ
یک بیزینس کوچ به جای اینکه به عنوان یک فرد «متخصص» سخنرانی کند، به شراکت با مدیر و مالک کسب و کار میپردازد. مربی به مشتری کمک میکند تا سطح بالاتری از تخصص را در کسب و کار خود توسعه دهد. مربی میتواند از روشهای مختلفی برای تسهیل فرآیند کوچینگ استفاده کند.
- استفاده از دادههای نظرسنجیها یا بررسیهای تحلیلی برای شناسایی رفتارهای عینی که میتواند با نتایج کسبوکار مرتبط باشد
- استفاده از ارزیابیهای شخصیتی و رفتاری برای تشخیص اینکه کدام ویژگیها و رفتارها در سازمان غالب هستند.
- گوش دادن فعال؛ مربی مشکلات مشتری را حل نمیکند – مشتری خود مشکلات را حل میکند.
- کمک به مشتریان در تشخیص آنچه مهم است از آنچه که نیست.
- قدردانی از دستاوردهای مشتری و همدردی هنگامی که مشتری شکست خورده است.
- ارائه دیدگاه بر اساس تجربیات خود مربی.
- کمک به مشتری برای تعیین اهداف، توسعه یک برنامه عملیاتی برای حرکت به جلو و پیش بینی و غلبه بر موانع احتمالی.
- توصیه کتابهای خاص یا سایر منابع برای یادگیری
- برگزاری جلسات به طور منظم و در محل کار

مدل مربیگری رشد
مدل GROW توسط سر جان ویتمور در کتاب «کوچینگ برای عملکرد: رشد پتانسیل و هدف انسانی» در سال 1992 مطرح و در مربیگری رایج شد.
نام GROW یا مدل رشد مخفف عبارات زیر است:
- اهداف یا Goals
- واقعیت یا واقعیت فعلی یا Reality
- اختیارات یا Options
- راه رو به جلو، یا آنچه شما انجام خواهید داد یا Way forward, or what you will do
این مدل چیزی بیش از یک مدل بیزینس کوچ مورد علاقه جامعه مربیان است. مدل GROW یک ابزار رهبری است که در همه رشتهها و فرهنگ ها کار میکند. این مدل به دلیل نتایج برجسته، ستون فقرات مربیگری را در بسیاری از سازمانها و دانشگاهها در سطح جهان تشکیل میدهد. این مدل در عین سادگی به افراد کمک میکند تا شخصا یا به عنوان بخشی از یک تیم به موفقیت برسند.نکته کلیدی این است که هدفی الهامبخش و چالش برانگیز تعیین کنید و نه فقط هوشمندانه. هدف باید مشخص، قابل اندازهگیری و قابل دستیابی در یک چارچوب زمانی واقعی باشد. سپس به طور انعطاف پذیر در مراحل دیگر حرکت کنید، مثلا در صورت لزوم، هدف را بازبینی کنید. مدل رشد (هدف، واقعیت، گزینهها، راه رو به جلو) یک فرآیند 4 مرحلهای ساده است.
در مرحله اول مربی به مشتری (فردی که تحت مربیگری قرار میگیرد) کمک میکند تا یک( هدف) را بیان کند. در مرحله بعد، مربی وضعیت فعلی توصیف میکند (واقعیت). این مرحله با گزینههای طوفان فکری (گزینهها) دنبال میشود. در نهایت، مربی یک یا چند گزینه را برای استفاده در یک برنامه عملیاتی شناسایی و انتخاب میکند (Way Forward). عنصر نهایی اراده، فشارسنج موفقیت است. میل و نیت اولیه را به اقدام موفق تبدیل میکند. رویکرد GROW اعتماد به نفس و خودانگیختگی را ارتقا میدهد و منجر به افزایش بهره وری و رضایت شخصی میشود.
فرآیند بیزینس کوچ
فرآیند کوچینگ برای هر شرکت یا فردی ممکن است کمی متفاوت باشد. اما اغلب به طرح زیر شباهت زیادی دارد:
- برقراری رابطه: کوچینگ یک رابطه است و روابط از طریق زمان منظمی که افراد با هم میگذرانند رشد میکنند. زمان میبرد تا مربی (گاهی اوقات ماهها) شروع به برداشت پاداشهای مورد انتظار شما کند. زمانی را برای ملاقات با مربی خود اختصاص دهید. برقراری ارتباط منظم راهی برای ایجاد اعتماد و ارائه بازخورد مداوم است. بازخورد به شما کمک میکند تا در نقشها و روابط خود رشد کنید.
- پیگیری پیشرفت: هنگامی که ارتباط شما به خوبی شکل گرفت، بهتر است زمانی را به مرور مراحل و اهداف قبلی برای پیگیری پیشرفت اختصاص دهید. ممکن است بیزینس کوچ پیگیری پیشرفت را با پرسیدن سوالات زیر انجام دهد: درباره آخرین جلسه ما چه احساسی دارید؟ آیا اقداماتی را که گفته بودید انجام دادید؟ به یکی از اهداف خود دست یافتید؟ آیا پیشرفتهای جدیدی وجود داشت؟ آیا با مشکلات جدیدی روبرو شدید؟ ردیابی پیشرفت توسط مربی میتواند به شما کمک کند که بدانید آیا اهداف واقع بینانه تعیین شدهاند و آیا پیشرفت اتفاق میافتد یا خیر. ردیابی پیشرفت همچنین راهی برای ارزیابی اثربخشی فرآیند مربیگری است.
- بازبینی یا تعیین اهداف: ردیابی پیشرفت به شما کمک میکند بدانید که آیا باید به کار روی اهداف قدیمی ادامه دهید یا اینکه میتوانید اهداف جدیدی ایجاد کنید. بهتر است که به اهدافی که مربی قبلا تعیین کرده است دست یافته باشید. اما اگر اینطور نیست ناامید نشوید. اشکالی ندارد که اهداف قبلی را دوباره مرور کنید و سؤالات جدیدی بپرسید.
- به سمت راه حلها پیش بروید: چه با مربی خود روی اهداف قدیمی یا جدید کار کنید، وظیفه مربی توانمند سازی شما برای یافتن و اجرای راه حلهاست. احتمالا مربی شما را وادار به فکر کردن و پردازش وضعیت میکند. زیرا اگر هر بار به شما بگوید چه کاری انجام دهید، شما حل مسئله به صورت مستقل را فرا نخواهید گرفت. پرسیدن سؤالات خوب توسط مربی به شما کمک میکند تا خودتان به یک راه حل کارآمد دست یابید.
- مراحل اقدام را ایجاد کنید: در نهایت، شما باید با مربی خود برای ایجاد گامهای مشخصی که میتوانید برای رسیدن به اهداف خود بردارید، کار کنید. این گامها باید خاص، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مرتبط و مبتنی بر زمان باشند. برای مثال، فرض کنید مربی شما میگوید هدفش این است که در این ماه دو فروش داشته باشید. برخی از مراحل اقدامات خوب ممکن است شامل موارد زیر باشد:
یافتن 20 مشتری بالقوه
ارسال ایمیلهای شخصی به مشتریان بالقوه
پیگیری پاسخ در عرض 24 ساعت
ارسال پیگیری به مشتریان احتمالی که سه روز پس از اولین ایمیل پاسخ نمیدهند

سخن آخر
چه به دنبال تاسیس یک کسب و کار کوچک باشیم یا شرکتی بینالملی، نمیتوان از مزایای برخورداری از یک مربی کسب و کار چشمپوشی کرد! داشتن یک مربی با تجربه که بتوان به او تکیه کرد یکی از با ارزشترین منابع موجود برای صاحبان مشاغل است. یک بیزینس کوچ یا مربی کسبوکار به افراد در راهاندازی یک کسبوکار کمک میکند. همچنین در جهت شفافسازی چشمانداز کسبوکار و نحوه انطباق آن با اهداف شخصی مالکان به آنها یاری میرساند. در واقع وظیفه یک مربی کسب و کار راهنمایی مالکان برای اداره کسب و کارشان به بهترین روش است. کوچینگ کسبوکار فرآیندی است که برای رساندن یک کسبوکار از جایی که اکنون قرار دارد به جایی که مالک کسبوکار میخواهد، اجرا میشود. برای کسب و کار ها کوچینگ هم برای استارتاپها و هم برای کارآفرینان در مرحله رشد انجام میشود.
کوچینگ زبان جهانی تغییر و یادگیری است. “چه چیزی یک مربی عالی را میسازد؟ اعتبار، خلاقیت در حل مشکلات، اثربخشی در ارتباطات، و همچنین “درک اینکه جزئیات باعث موفقیت میشود.” چیزهای کوچک معمولاً بین خوب و عالی تفاوت ایجاد میکنند. کار با یک مربی کسب و کار بااستعداد اولین قدم به سمت رشد تصاعدی کسب و کار و داشتن یک تیم شادتر و سازندهتر است. مطالعهای در سال 2001 نشان داد که میانگین بازگشت سرمایه کسبوکارهایی که مربی استخدام میکنند، 5.7 برابر مبلغی است که برای آن پرداخت میکنند. 61٪ از مالکان نیز گزارش دادهاند که استفاده از خدمات مربی کسب و کار رضایت شغلی آنها را افزایش داده است. بنابراین خدمات مربیگری نه یک هزینه بلکه یک سرمایهگذاری است. نظرسنجیها و مطالعات بارها و بارها نشان میدهند که خدمات مربی کسب و کار بازده قابل توجهی را در زمینههای مختلف کلیدی ارائه میدهد.
سوالات متداول
کوچ کسب و کار نوعی مشاور است که دیدگاهی بیرونی برای شما و کسب و کارتان فراهم میکند. آنها به شما کمک میکنند تا نه تنها به مسائل تجاری، بلکه به مسائلی با ماهیت شخصیتر نیز رسیدگی کنید. مانند یافتن موفقیت شغلی و کشف آنچه برای شما مهم است.
کوچهای کسب و کار به کارآفرینان کمک میکنند تا شرکتهای موفقی بسازند. اما تنها با کمک به فرد برای دستیابی به عملکرد بالاتر.
تمرکز مشاوران کسب و کار بر حل مشکلات و جنبههای عملیاتی سازمان است. در حالی که مربیان بر رشد و رسیدن به چشماندازها متمرکز هستند.
افزایش درآمد، افزایش بهره وری، افزایش اعتماد به نفس، بهبود مهارتهای رهبری و کمک به ترک منطقه امن مهمترین مزایای بیزینس کوچ هستند.