مدیر ژاپنی

مدیریت ژاپنی، نکته ناب سی و سوم- تفاوت بین مهندسی ساخت و مهندسی تولید

5
(1)

آقای تاییچی اونو

محمد نجار کریمی

مدیریت ژاپنی مدیریت کاربردی کسب و کار است که می تواند دغدغه اصلی صاحبان کسب و کار را در سیستم سازی کسب و کارشان در سطح کلاس جهانی بر طرف نماید. در ادامه نکات ناب مدیریت ژاپنی از زبان تاییچی اوه نو که حاصل 45 سال کار و تجربه از پایین ترین سطح سرپرستی تا بالاترین سطح مدیریتی در شرکت تویوتا را گذرانده با هم مرور می کنیم .

مهندسی ساخت روش تولید را مشخص می‌کند و مهندسی تولید چگونگی اجرایی کردن شیوه‌های تعریف شده را تحقق می‌بخشد.

یک مثال: مهندسی ساخت می‌گوید برای بریدن چطور باید از قیچی استفاده کرد و مهندسی تولید نوع قیچی برای هر کاری را مشخص می‌کند. مهندسی تولید همچنین به بهینه‌سازی ساختار قیچی برای افزایش بهره وری نیز می‌پردازد اما به هرحال بدون مهندسی ساخت شما روش صحیح استفاده از قیچی را نمی‌دانید.

ما می‌دانیم اگر مهندسی ساخت قوی‌تری داشته باشیم قادر خواهیم بود کایزن بیشتری انجام دهیم. ما در گذشته به مهندسی ساخت، مهندسی گمبا می‌گفتیم.

این امری متداول است که مهندسین تولید از گمبا جدا می‌افتند.

در ابتدا یک نوع قیچی وجود داشت که همه کار با آن می‌کردند ولی بعداً برای هر کاری یک قیچی درست شد و مهندسی تولید نیز دقیقاً باید اینکار را بکند. یکی از آفت‌های مهندسی تولید این است که به جای ساختن ماشین آلات به کاتالوگ‌ها نگاه می‌کنند و می‌گویند این ماشین خوب است و آن یکی بد. در حالی که مهندسی تولید باید بتواند ماشین آلات مورد نیاز هر کار را طراحی و بسازد.

وقتی یک محصول جدید قرار است تولید شود مهندسی تولید می‌گوید که کدام ماشین آلات بهترین هستند و پس از آن مهندسی ساخت باید کایزن در فرآیند و کایزن در تجهیزات را با جدیت دنبال کنند. ( کایزن در منابع انسانی به صورت عمده توسط سرپرستان انجام می‌شود )

( البته در ایران مهندسی تولید همان مهندسی ساخت و مهندسی متد نیز معادل مهندسی تولید در توضیحات آقای اونو می‌باشد )

با استفاده از سبک مدیریت ژاپنی می توانید روش های تولید ناب را پیاده سازی و نتایج بهتری داشته باشید . در عین حال با مهندسی تولید به بهینه سازی تولیدات پرداخته و با استفاده از مهندسی ساخت بهترین روش تولید را ارائه دهید.


محمد نجارکریمی 

دکتری عالی مدیریت کسب‌وکار

مدیر ژاپنی ایران

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

2 thoughts on “مدیریت ژاپنی، نکته ناب سی و سوم- تفاوت بین مهندسی ساخت و مهندسی تولید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مدیریت کارخانه در تراز جهانی

چطور “بهره وری و جهش تولید”  2 برابری را در 4 روز به طور عملی تجربه کنیم!
گارانتی رشد 10 درصدی بهره وری در کارخانه شما تنها در 90 روز!
کمپ توفان تولید - مدیریت کارخانه در کلاس جهانی - افزایش بهره وری و جهش تولید در 2 روز
×

پشتیبانی مدیرناب

×