مهارت کوچینگ

11مهارت کوچینگ که باید بدانید!

5
(2)

مهارت کوچینگ از مهارت های لازم برای رهبران سازمان است و برای دستیابی به موفقیت های بیشتر باید مهارت کوچینگ را بدانند و این مهارت ها را افزایش دهند. اکثر سازمان ها به این نتیجه رسیده اند که داشتن یک مدیر و رهبر خوب به تنهایی برای دستیابی به اهداف سازمان کافی نیست و برای رسیدن به موفقیت نیاز به تلاش و موفقیت همه اعضای تیم است.

کوچ همیشه و در همه حال به صورت فعالانه به شما گوش میدهد و موجب انگیزه بیشتر در شما می شود. با ارائه راهکارهایی به شما در کشف استعدادهای درونی خود کمک کرده و با مهارتهایی که آموزش دیده قدرت درونی شما به خوبی می بیند.

مدیران دریافته اند که دانستن مهارت کوچینگ اهمیت زیادی دارد و با یادگیری این مهارت ها به مشارکت کوچینگی کمک می کنند. لذا در این مقاله 11مهارت کوچینگ را بررسی خواهیم کرد.

مهارت کوچینگ چیست؟

مهارت کوچینگ

مهارت کوچینگ به مجموعه شاخص های کلیدی که مربی یا رهبر در سازمان در جهت پیشرفت افراد به کار می گیرد. در سازمان ها، مهارت کوچینگ به عنوان ابزاری نامحسوس و پنهان برای کشف استعدادها و پتانسیل های درونی افراد سازمان است.

سوالاتی مطرح می شود از جمله اینکه کوچ خوب کیست؟ و برای تبدیل شدن به کوچ حرفه ای چه مهارت هایی لازم است؟

برای اینکه کوچ خوبی باشید نیاز به یادگیری بعضی مهارت ها دارید تا بتوانید در این شغل موفق شوید. مهارت کوچینگ تفاوت بین کوچ(مربی) با مشاور را نشان می دهد و هرچه به این مهارت ها مسلط باشید در زمینه کوچینگ موفق تر خواهید بود.

کوچینگ یکی از موثرترین تکنیک ها برای تقویت پتانسیل های موجود در فرد است. هر فردی در هر سطح و موقعیتی با هر سبک رندگی می تواند از کوچینگ برای بهبود الگوی رفتاری خود استفاده کند.

مهارت های مهم کوچینگ کدامند؟

کوچ-coach

✔هدف گذاری

از مهارت های پایه ای که کوچینگ باید در خود تقویت کند، ترسیم اهداف روشن و قابل دسترسی با ایجاد انگیزه در افراد است. مهارت کوچینگ برمبنای اهداف پایه گذاری می شود.

در واقع کوچ خوب براساس اهداف، آرزوها و انتخاب های شما کمک می کند تا به آنها برسید و نسبت به آنها وفادار باشید. کوچینگ با ذهنی باز و بدون پیش داوری بر انتخاب های شما متمرکز است.

✔خوب نگاه کنید

کوچ باید مهارت نگاه گردن را هم داشته باشد. کوچ با زیر نظر گرفتن رفتارهای افراد حرکات و احساسات انها را تحلیل و تصمیم گیری می کنند. وقتی فردی از دوستان یا بستگان خود یا حتی رئیس خود صحبت می کند شما از رفتار او احساساتش را دریافت کنید. اینکه فرد با صحبت راجع به کسی یا چیزی ناراحت می شود یا خوشحال ؛ فقط در این صورت می توانید پی به ارتباط بین افراد با اطرافیشان می برید و متوجه می شوید که فرد درون گرا یا برون گرا است.

✔همدلی

این موضوع که افراد را درک کنید و با آنها ابراز همدلی کنید حس اعتماد را در آنها ایجاد کرده و موجب شکل گیری رابطه قوی خواهد شد. بابرقراری ارتباط قوی با افراد مراجعه کننده و البته واقع نگر بودن از نظر احساسی با او همدلی کنید.

✔درست گوش کنید

کوچینگ خوب

برای خوب گوش دادن نیاز به تمرین دارد؛ با گوش دادن ذهنی به هر آنچه می شنوید فکر کنید. با گوش دادن عینی بیشتر به اندیشه افراد دقیق می شوید و در نهایت با گوش دادن شهودی که ازطریق احساسات شما انجام می شود قادر هستید همه احساسات موجود در گفتار و لحن افراد را دریافت کنید.

✔کنجکاو باشید

یکی از مهارت هایی که به کوچ کمک می کند تا شناخت بهتری از ابعاد درونی و توانایی های افراد بدست بیاورید کنجکاوی است. در هر مسیری که هستید کنجکاوی موجب یادگیری و یپشرفت بیشتر شما می شود. کنجکاوی در کوچینگ با مطرح کردن سوالاتی از افراد امکان پذیر است به شکلی که با پرسش و پاسخ هایی به نتیجه ای که میخواهید برسید و همچنین به افراد اجازه می دهید که به شیوه ای بهتر پتانسیل و استعدادهای خود را بیان کنند.

✔سوال بپرسید

رمز موفقیت کوچ های موفق در سوال پرسیدن زیاد آنهاست. کوچ با پرسیدن سوالات به خوبی جلسات را هدایت و راهکارهایی را ارائه می دهد. فرایند کوچینگ با مطرح کردن سوالات و دریافت پاسخ هایی از افراد طی می شود و در طول فرایند از بین پاسخ هایی که داده می شود می توانید سوالات جدیدی کشف کنید.

با این سوال و جواب ها افراد به بهبود دیدگاه هایشان هدایت می کنید. در واقع مهارت سوال پرسیدن کمک می کند تا راه حل مسائل افراد را از دل پاسخ هایی که می دهد کشف کنید.

✔قضاوت نکنید

از مهارت های دیگر کوچینگ این است که کوچ حرفه ای با نگاه و ذهنی باز و به دور از هرگونه پیش داوری صحبت های افراد را تحلیل کند و بدون قضاوت به او کمک کند.

افراد با اعتماد به کوچ مشکلات خود را با او مطرح کرده و با پرسش و پاسخ هایی که بیان می شود مسائل او را مطرح می کند.

✔درست بیان کنید

کوچ خوب

مهارت بیان درست از سوی کوچ از جمله مسائلی است که موجب برقراری ارتباط بهتر کوچ با افراد می شود و با بیان درست قصد و نیت خود را آشکار می کنند.

✔آینده نگر باشید

با آینده نگری میتوانید تصویر ذهنی خوبی را به افراد انتقال دهید و این کار موجب ایجاد انگیزه بیشتر برای دستیابی به اهدافشان می شود.

✔شناخت ابزارهای و استفاده درست از آنها

کوچ خوب با شناخت دقیق مهارت ها و تکنیک های لازم می تواند در موقعیت مناسب برای پیشبرد اهداف از آنها استفاده کند.

✔خلاق باشید

مهارت های کوچینگ

داشتن خلاقیت در مسیر راهنمایی افراد موجب یادگیری بهتر آنها شده و آینده روشنی را به آنها ترسیم می کند. به طور مثال در مواجهه با مسائل و مشکلات جدید از دیدگاه های مختلف به آنها نگاه کنید و با ارائه ایده هایی نو مسیر رشد آنها را هموار کنید.

مقاله پیشنهادی: کوچ کیست؟ چرا باید کوچ شخصی داشته باشیم؟

سخن پایانی

مهارت کوچینگ نوع نگرش و دیدگاه های شما را بهبود می دهد و با یادگیری این مهارتها به کشف استعدادهای افراد در جهت دستیابی به اهدافشان کمک می کنید. در این مقاله از مدیرناب به بررسی 11مهارت کوچینگ که باید بدانید پرداخته ایم. بیزنیس کوچ از تکنیک های مدیریت ژاپنی بشمار می رود که با آموزش مهارت های کوچینگ در جهت توسعه فردی کاربردی افراد سازمان نقش تاثیر گذاری دارد.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدیه ویژه
کلینیک مدیرناب!

مینی دوره رشد کسب و کار به روش سیستم سازی ناب که مباحث مقدماتی سیستم سازی رو براتون توضیح میده، از ما به رایگان هدیه بگیرید!

×

پشتیبانی مدیرناب

×