آموزش قیف فروش

قیف فروش چیست؟ 6مرحله مهم آموزش قیف فروش

5
(2)

در دنیای آنلاین بازار رقابتی کسب و کارها شدید است و پییدا کردن مشتری و تبدیل آن به مشتریان وفادار و در نهایت ارائه خدمان به آنها سخت تر از گذشته به نظر می رسد.

کیفیت محصول اهمیت زیادی دارد اما به تنهایی موجب جذب مشتری نمی شود.

در مبحث بازاریابی تکنیک های متعددی برای فروش آموزش داده می شود یکی از این روش ها قیف فروش است. قیف فروش اصطلاحی است که امروزه زیاد درباره آن صحبت می شود.

قیف فروش به روشی گفته می شود که به کارشناسان فروش کمک می کند تا مشتریان را به مشتریان وفادار تبدیل کنند. در این مقاله از مدیرناب به بررسی آموزش قیف فروش در بازاریابی و مراحل آن می پردازیم.

قیف فروش چیست؟

فرایند قیف فروش در بازاریابی

قیف فروش یا sale funnel به فرآیند جذب مشتری از اولین تماس تا تبدیل آن به مشتری بالقوه که خدمات شما را دریافت کند و تبدیل به مشتری دائمی شود گفته می شود.

همان طور که از اسم اصطلاح قیف فروش پیداست، مانند قیف واقعی عمل می کند و در هر مرحله از قیف فروش یا بازاریابی مشتریانی که شرایط را دارند به مرحله بعدی هدایت شده و افراد دیگر از این قیف حذف می شوند.

در هر مرحله از قیف فروش مشتری امکان این را دارد که از مزایای محصول شما مطلع و بهره مند شود.

قیف فروش واژه ای است که در فروش نقش زیادی دارد. در این تکنیک بازاریابی اولین گام با شناسایی مشتری شروع می شود و تا تبدیل او به مشتری بالقوه یا دائمی ادامه دارد.

در قیف بازاریابی مشتریان امکان اینکه در هر مرحله از مسیر فروش خارج شوند را دارند و میزان فروش براساس ورود و خروج تعداد مشتریان سنجیده می شود که در واقع بر اساس همین تعدادی وروردی و خروجی شکل قیف را دارد.

در مجموع می توان گفت چون مشتری باید خدمات یا محصولات شما را ببیند تا اقدام به خرید آن کند، قیف فروش را در این نقطه می توان تشکیل داد.

قیف بازاریابی شما می تواند یک فروشگاه یا آنلاین شاپ باشد، می تواند وب سایت شما باشد، می تواند از طریق ایمیل مارکتینگ صورت گیرد و یا از طریق بازاریابی و مشاوره های حضوری انجام شود.

شما می توانید با تشکیل تیم بازاریابی مدیریت قیف فروش را به عهده گرفته و حتی با پیشرفت روند آن قیف فروش خود را در چند کانال توسعه دهید.

قیف فروش در بازاریابی چیست؟

قیف فروش

قیف فروش بازاریابی با هدف تحلیل و ارزیابی تمام مراحل بازاریابی تا جذب مشتری و تبدیل آن به مشتری وفادار را شامل می شود.

قیف فروش بازاریابی به عنوان یک استراتژی در مراحل مختلف برای تبدیل سرنخ به مشتری دائمی استفاده می شود.

قیف فروش در واقع همان وظیفه بازاریاب را برای شما راحت کرده و مشتریان را از فیلتر رد می کند. به این شکل که با شناسایی افراد و ارزیابی براساس معیارهای مد نظر آنها را به عنوان مشتریان دائمی و وفادر معرفی می کند.

قیف فروش بازاریابی موجب ایجاد ساختار منظم برای فرآیند فروش شده و کمک می کند تا هر فردی که بعنوان سرنخ شناسایی می شود وارد مسیر فروش شده و تبدیل به مشتری وفادار شود.

قیف فروش با فیلتر کردن افراد ممکن است موجب شود برخی سرنخ ها از این قیف عبور نکنند یا حداقل اولین بار عبور نکنند!

اما نکته مثبت این تکنیک این است که سعی می کند افراد هم سو با اهداف و ماموریت های برند سازمان شما هم سو کند.

مراحل آموزش قیف فروش

قیف فروش در دیجیتال مارکتینگ

✔ایجاد آگاهی از برند

مشتری برای خرید محصول شما نیاز به شناخت خدمات یا محصول دارد. وظیفه شما شناساندن و اگاهی دادن به خریدار در زمینه محصول می باشد.

✔ارائه اطلاعات مفید از محصول

پس از آگاهی از برند نیاز دارید که با تولید محتواهای تصویری، ویدئویی یا تبلیغات در قالب بنر یا در شبکه های اجتماعی مزایای محصول خود را به خریداران اطلاع دهید.

مشتری باید بداند با خرید محصول شما چه چیزی عایدش خواهد شد؟!

✔تجزیه و تحلیل خدمات یا محصولات

مشتریان با کسب اطلاعات و دانستن مزایای محصول شما در صورت علاقه مندی به آن؛ محصول را ارزیابی کرده و نقطه تمایز آن را با سایر رقبا بررسی می کنند.

✔تصمیم گیری برای خرید

بازاریابی و قیف فروش

در این مرحله مشتری اطلاعات و مزایای محصول شما را نسبت به بقیه رقبا می داند اما کاملا از این خرید مطمئن نیست!

پس شما باید اطلاعات مفید لازم را در اختیار او قرار دهید تا ابهامات او برطرف شود و پاسخ سوالات او را بدهید.

✔اقدام به خرید

این مرحله از مهم ترین مراحل قیف فروش محسوب می شود چرا که مشتری در صورت جذب موفق اقدام به خرید می کند. مشتری که به این مرحله می رسد تصیم خرید نهایی را گرفته است.

شما برای تایید تصمیم او باید با تکنیک هوشمندانه به طور مثال تخفیف یا در نظر گرفتن امتیازی مثبت او را ترغیب به خرید کنید.

✔تبدیل به مشتری وفادار و خرید مجدد

مشتری که یکبار از شما خرید کرده است امکان اینکه مجدد خرید کند وجود دارد. تداوم فروش شما هم بستگی به نگهداری همین مشتری هاست.

شما به عنوان صاحب برند با ارائه خدمات پس از فروش می توانید شانس بیشتری در تبدیل او به عنوان مشتری وفادار داشته باشید.

چطور می توان قیف فروش ایجاد کرد؟

قیف فروش در بازاریابی

برای ساخت قیف فروش مراحل کلی وجود دارد که البته بستگی به نوع کسب و کار شما هم دارد.

◼ساخت صفحه فرود

صفحه فرود از اولین شانس های شما برای شناساندن برند، محصول و خدماتتان به مشتریان است. کاربران از طریق شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به صفحه فرود سایت شما منتقل می شوند.

◼ارائه خدمات ارزشمند و به یادماندنی

برای اینکه مشتریان راه ارتباطی خود(ایمیل یا اینستاگرام و …) را به شما بدهند نیاز به دریافت خدمتی ارزشمند از سوی شما دارند.

این خدمت می تواند هدیه ای هر چند کوچک ولی با ارزش معنوی بالا باشد مثل کتاب، محتوای صوتی مفید و …

◼جذب مشتری جدید

بعد از دریافت راه ارتباطی از مشتری و ایجاد ارتباط با او ؛ حالا وقت آن رسیده که او را با محصولات خود آشنا کنید. ارتباط دائمی خود را با او تا جایی که از شما دلزده نشود حفظ کنید.

مقالات پیشنهادی:

سی ار ام عملیاتی و 5 مورد از مزایای آن

همه چیز در باره سی ار ام مشارکتی

سی آر ام استراتژیک چیست؟

مدیریت ارتباط با مشتری سی آر ام و 5 کاربرد هوش مصنوعی در آن

◼ارائه پیشنهادات جذاب برای شکل گیری معامله

قیف فروش

به مشتری پیشنهادی شگفت انگیز بدهید که نتواند آن را رد کند و به این شکل معامله را ببندید.

◼حفظ مشتری فعلی

برای نگهداشتن مشتری و تبدیل او به مشتری وفادار ارتباط خود را با او حفظ کنید و با ارتباط دائمی و با برنامه خدمات خود را به ارائه داده تا منجر به خرید بیشتر شود.

اگر خریدی صورت نگرفت با ارسال پیام یا ایمیل های تبلیغی ارتباط خود را با حفط کنید.

◼بهینه سازی قیف فروش

وقتی قیف فروش را ایجاد کردید، این تازه شروع کار است. با ایجاد روش هایی در جهت بهبود قیف فروش خود سعی کنید تا جایی که بتوانید بیشترین مشتری بالقوه را از مرحله قیف فروش به مرحله بعدی انتقال دهید.

سخن پایانی

در این مقاله از وب سایت مدیر ناب تلاش کردیم همه موارد مربوط به قیف فروش را بررسی کنیم.

مهمترین نکته ای در قیف فروش بازاریابی باید بدانید این است که قیف فروش موجب آگاهی دادن بهتر به خریداران نسبت به خدمات و محصولات شما شده و از سوی دیگر مشتریان بالقوه را به بالفعل تبدیل خواهید کرد.

قیف فروش با افزایش فروش موجب تدوام کسب و کار شما در بین سایر رقبا خواهد شد. پس ایجاد قیف فروش و بهینه سازی آن را در راس کار خود قرار دهید.

اگر در فکر ایجاد قیف فروش در بازاریابی دیجیتال و یا آموزش قیف فروش هستید پس باید به طریقی با مشتریان خود ارتباط داشته با سیستم سازی کاربردی کسب و کار و از طریق مدیریت ارتباط با مشتری آنها را دائما پیگیری کنید.

شما نیز تجربیات خود را در زمینه ایجاد قیف فروش و داشتن آن با ما در میان گذاشته و سوالات خود را در این باره مطرح کنید.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدیه ویژه
کلینیک مدیرناب!

مینی دوره رشد کسب و کار به روش سیستم سازی ناب که مباحث مقدماتی سیستم سازی رو براتون توضیح میده، از ما به رایگان هدیه بگیرید!

×

پشتیبانی مدیرناب

×