توسعه محصول جدید

5 فاکتور مهم که برای توسعه محصول جدید باید بدانیم!

5
(1)

توسعه محصول به فرایندی اشاره دارد که مشتری از شما بعنوان صاحبان کسب و کار خواسته هایی با ایده های به روز و جدید دارد و شما در این مورد باید اقدام به توسعه محصول کنید.

علاوه بر این گاهی شما در کنار توسعه محصولات فعلی، برای بقا و ماندگاری در بازار بین رقبا نیاز به تولید محصول جدید دارید.

در این مقاله درباره موضوع توسعه محصول و توسعه محصول جدید صحبت خواهیم کرد. در ادامه به بررسی اصول طراجی و توسعه محصول پرداخته و مراحل توسعه محصول را بیان می کنیم.

توسعه محصول جدید چیست؟

توسعه محصول جدید

در هر کسب و کاری که باشیم برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان گاهی برای تداوم و حفظ جایگاه خود در بازار نیاز به ارائه محصولات جدید داریم.

یا برخی کسب وکارها از محصولی در محصول دیگر استفاده می کنند. راه حل تمام مواردی که بیان شد به نوعی توسعه محصول جدید می باشد که به کسب کار ها کمک می کند تا حرف های جدیدی برای گفتن داشته باشند.

توسعه محصول جدید هم فرایندی است که با طی مراحلی از نقطه شروع که شما مواد اولیه محصول را دارید تا آماده شدن محصول برای عرضه در بازار ادامه دارد.

پس از توسعه محصول جدید فرآیند تولید محصول به تعداد زیاد و ارائه به بازار آغاز میشود.

در کل مسیر توسعه محصول جدید هدف بهبود محصولات موجود در بازار و یا ایجاد محصول جدید می باشد. در توسعه لزوما شما اقدام به ساحت محصول جدید نمی کنید بلکه گاهی نیاز دارید تا محصول فعلی خود را براساس نیاز مشتری بهبود دهید.

به طور کلی توسعه محصول جدید را به سه شکل می توان دید:

نوآوری و توسعه محصول جدید

1.محصولاتی که هم جدید و خلاقانه است و در راستای رفع نیازهای مشتریان میباشد.

2.محصولاتی که برای سازمان جدید هستند، اما با محصولات موجود در بازار شاید از نظر شکل ظاهری و برخی ویژگی ها تفاوت داشته باشند.

3.محصولاتی که برای سازمان جدید هستند، اما برای مشتریان بازار جدید نیست.

یکی از دلایل پیشرفت و حضور فعال کسب و کارها در بازار رقابتی توسعه محصول است که در حین تولید محصول جدید لازم است دو جنبه جدید بودن محصول برای سازمان و از طرفی جدید بودن محصول برای بازار را در نظر بگیرید.

پس بیشترین توسعه زمانی رخ می دهد که محصول توسعه داده شده هم برای سازمان و هم برای بازار جدید باشد.

فاکتورهای مهم که برای توسعه محصول جدید باید بدانیم!

فاکتورهای توسعه محصول جدید

✔آیا محصول جدید تقاضایی در بازار دارد؟

اولین فاکتوری که برای توسعه محصول جدید باید در نظر داشته باشید این است که آیا ایده ای که خلق کرده اید مورد تقاضای مشتریان می باشد و یا اصلا نیاز مشتریان را تامین می کند؟

✔آیا ایده ای که در سر دارید قابل توسعه و تولید می باشد؟

قبل از شاخ و برگ دادن به ایده ای که دارید یا متخصص واحد توسعه و تحقیق مشورت کنید تا از اجرایی بودن ایده اطمینان حاصل شود.

باید به طور کامل بررسی شود که آیا این ایده از نظر تکنیکی قابلیت پیاده سازی دارد یا فقط تئوری خوبی دارد؟

✔محصول چطور به دست مصرف کننده می رسد؟

باید مشتریان را از بعد مکانی ، زمانی در نظر بگیرید و در نظر داشته باشید که محصول خود را به چه سیستم حمل و نقلی به آنها عرضه می کنید؟ در واقع داشتن شبکه توزیع اصولی قدم مهمی است.

✔رقابت برای این محصول چقدر است؟

بازار رقابتی محصول بررسی شده و ببینید چقدر رقابت بر سر این محصول وجود دارد؟ رقبا در این مسیر چقدر موفق بوده اند؟ با چه استراتژی استراتژی توسعه محصول می توان از رقبا پیشی گرفت؟

اگر نتایج تحقیقات شما نشان داد که رقابت زیادی برای محصول جدید وجود دارد و تقاضای زیادی برای این محصول وجود دارد نشان می دهد که فروش خوبی خواهد داشت.

البته نداشتن رقیب هم نشانه بدی نیست حتی شما می توانید با یک استراتژی توسعه محصول دقیق بازار محصول را به تنهایی در دست داشته باشید اما در رابطه با بازار محصول تحقیق لازم را انجام دهید.

✔آیا سرمایه کافی برای این کار را دارید؟

برای توسعه محصول جدید نیاز به سرمایه دارید. این سرمایه در جهت تولید محصول، عرضه محصول و … باید در نظر گرفته شود.

مراحل توسعه محصول جدید

مراحل توسعه محصول جدید

در این قسمت در 7مرحله اصول طراحی و توسعه محصول بیان شده است.

1.نیازسنجی برای توسعه محصول جدید

با آگاهی نسبت به بازار رقابتی و شناخت نیاز مشتریان نسبت به محصول، اولین مرحله از توسعه محصول جدید را طی کرده اید.

پس قبل از هر اقدامی نیاز است تا بدانیم مشتری چه محصولی می خواهد؟با خلق ایده های جدید به محصول ارزش اضافه کرده و متوجه می شوید که مشتری ها چه خواسته هایی دارند که هنوز تامین نشده است!

2.خلق ایده های جدید

بعد از نیازسنجی مشتری حال باید با بررسی داشته ها و امکانات آیا قادر به پاسخگویی به نیازهای مشتریان هستیم.

در این مرحله خلق ایده اهمیت زیادی دارد. کسب و کارها با پیدا کردن محصولات جدید و عرضه آن به بازار در کنار فروش بالا، رضایت مشتریان را هم بدست می آورند.

پس خلق ایده به تنهایی کمک کننده نیست و شما باید از بین ایده های مطرح شده ایده های ناکارامد را حذف کنید.

3.توسعه مفهوم ایده و انجام تست های اولیه

پس از خلق ایده باید ایده ها از نظر مفهومی توسعه و تست شود. زمانیکه مفهوم ایده شکل می گیرد باید توسط مشتری تست شود. تست محصول موجب کسب اعتماد بیشتر شود.

پس از ارائه مفهوم ایده به مشتری ، با تحقق در زمینه نوآوری و توسعه محصول و طرح سوال هایی برای مشتریان می توانید بفهمید کدام مفهوم مطابقت بیشتری با نیازهای مشتری دارد.

این مرحله نشان می دهد که آیا ایده شما قابلیت تبدیل به محصول جدید را دارد یا نه؟

4.تحلیل اقتصادی محصول

تحلیل اقتصادی محصول جدید

در این مرحله محصول از نظر بازاریابی بررسی می شود. در واقع شما پیش از رونمایی محصول و عرضه آن به بازار، محصول توسط بازاریاب های بررسی می شود.

بررسی های این مرحله نشان می دهد که آیا محصول جدید فروش خوبی خواهد داشت؟ آیا محصول جدید به تنهایی موفق خواهد بود یا نیاز است در کنار سایر محصولات عرضه شود؟ در چه صورت عرضه این محصول صرفه اقتصادی خواهد داشت؟

5. تست محصول جدید

پس از توسعه محصول جدید، به تست محصول جدید می پردازیم. این تست ها به صورت های مختلف انجام می شود. گاهی نیاز هست به صورت نمونه اولیه تولید و بررسی شود.

گاهی محصول به صورت نرم افزاری است و باید نسخه بتا آن عرضه شود؛ یا اینکه در حالت سوم نیاز است محصول به صورت محدود به بازار عرضه شود.

پس از عرضه محصول با بررسی بازخوردهای حاصل از آن روند نوآوری و توسعه محصول را کامل می کنید. گاهی ممکن است در این مرحله یا حتی مراحل قبلی متوجه شوید که باید پروژه را متوقف کنید.

یعنی فرضیه های شما به درستی جواب نداده است و توقف پروژه در این زمان بهتر باشد!

6.تجاری سازی محصول جدید

توسعه محصول جدید در بازار رقابتی

مرحله آخر تجاری سازی محصول جدید است. عرضه محصول به بازار هزینه هایی را همراه دارد از جمله تبلیغات. تصمیم گیری در مورد بهترین زمان برای عرضه محصول به بازار هم اهمیت زیادی دارد.

شما بعنوان صاحبان کسب و کار با دسترسی به شبکه توزیع محصول، با سرعت بیشتری موفق به عرضه محصول جدید خواهید شد که هم تاثیر بیشتری در فروش محصول دارد وهم در کمترین زمان صرفه اقتصادی هم خواهد داشت.

مقالات پیشنهادی:

10مورد از مزایای تولید ناب که باید بدانیم!

خصوصیات یک سیستم چابک و هر آنچه در مورد آن باید بدانیم!

سخن پایانی

مسیر توسعه محصول نیازمند طی مراحلی است که با کسب آمادگی از طریق تحقیق، برنامه ریزی، ایده پردازی، تحلیل اقتصادی، ارائه نمونه محصول، تست محصول و در نهایت عرضه محصول انجام می شود.

توسعه محصول جدید مسیری سخت و حساس دارد که در طی این مسیر باید ریسک پذیری بالایی هم داشته باشید. اگر اصول و مراحل کلی طراحی توسعه محصول جدید را به درستی طی کنید قطعا موفق خواهید بود.

البته در تمام مراحل نوآوری و توسعه محصول لازم است بازخوردهای مشتریان را هم تحلیل کنید و خواسته ها و تقاضاهای آنها را هم در محصول اعمال کنید.

میزان صرفه اقتصادی که از طریق نوآوری و توسعه محصول جدید خواهید داشت پیشرفت شما را نشان می دهد. اما با سنجش بازاریابی و فرایند توسعه محصول جدید تصویری بهتری از آینده سازمان را به شما ارائه می دهد.

برای دستیابی به این مهم نیاز به سیستم سازی کاربردی کسب و کار و از طرفی به کار بستن اصول مدیریت ژاپنی می باشد تا بتوانید در سریع ترین زمان همه موارد را بررسی کرده و با آینده نگری بیشتری در بازار رقابتی فعالیت کنید.

در این مقاله از وب سایت مدیرناب به بررسی توسعه محصول جدید و فاکتورهای مهم توسعه محصول پرداختیم. شما نیز می توانید نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدیه ویژه
کلینیک مدیرناب!

مینی دوره رشد کسب و کار به روش سیستم سازی ناب که مباحث مقدماتی سیستم سازی رو براتون توضیح میده، از ما به رایگان هدیه بگیرید!

×

پشتیبانی مدیرناب

×