رهبری در سازمان

9ویژگی رهبری در سازمان که باید بدانید!

5
(1)

رهبری در هر سازمانی بر مبنای ایده ها صورت می گیرد. رهبر با انتقال ایده ها به سایر کارکنان سازمان و الهام بخشی به آنها، افراد را در راستای فعالیت های سازمان تشویق و انگیزه می دهد .

انگیزه بخشی موجب همراهی افراد با دیگر اعضای گروه می باشد و اعضای تیم را در راستای دستیابی به اهداف سازمان هدایت می کند.

نقش رهبری در سازمان فقط به منظور تعیین نقش افراد در سازمان نیست بلکه رهبران سازمان کمک می کنند تا اعضای تیم تصمیماتی در راستای اهداف و چشم اندازهای سازمان اتخاذ کنند و برای هر کدام از این پیشنهادات و تصمیمات راه حل های واقع بینانه و هوشمندانه ارائه دهند.

رهبری در سازمان با تشویق دیگر افراد انها را به مشارکت در فعالیت های سازمان تشویق و در آنها حس اطمینان و اعتماد را ایجاد می کند که هر یک سهم خاص خود را از فعالیت های سازمان خواهند داشت.

در مجموع می توان گفت فردی برای رهبری سازمان مناسب می باشد که بتوانید از مسیری هوشمندانه، در کمترین زمان به اهداف سازمان دست یابد و ارزش های سازمان را بهبود بخشد.

اهمیت رهبری در سازمان

تعریف رهبری سازمانی چیست؟

رهبری سازمانی با هدایت کارکنان سازمان از طریق برنامه ریزی و استراتژی از پیش تعیین شده به افراد انگیزه می دهد و آنها را در مسیر اهداف سازمان سوق می دهد.

رهبری در سازمان باید تیم را هدایت و کنترل کند و بر همه افراد سازمان تسلط داشته باشد و علاوه بر هدایت افراد در سازمان باید مجموعه فرآیندهای سازمان را نیز مدیریت کند.

افراد با اعتماد به نفس بالا، هوش و استعداد کافی، ریسک پذیری بالا و در کنار آن دارای توانایی و مهارت کار تیمی و البته داشتن دانش کافی بازاریابی می توانند رهبری سازمان را به عهده گرفته و سازمان را در راستای ماموریت، چشم انداز ها و اهداف توسعه دهند.

رهبری سازمانی یکی از عوامل مهم موفقیت هر سازمانی محسوب می شود. رهبری وظیفه ای حساس و مهم است که با تعریف وطایف هر یک از اعضای تیم و ایجاد انگیزه و الهام بخشی در آنها رغبت و اشتیاق برای انجام وظایف را در افراد ایجاد می کند.

رهبری خوب می تواند پتانسیل ها و استعدادهای هر فرد را در سازمان کشف کرده و حالت بالقوه به بالفعل تبدیل می کند.

سبک های رهبری در سازمان

ویژگی های رهبری در سازمان

اگر شما هم از آن دست افرادی هستید که می خواهید رهبر خوبی برای سازمان خود باشید باید ویژگی های رهبری در سازمان را بشناسید. می خواهید رهبر خوبی باشید در ادامه با ما همراه باشید.

✔درستی و رو راستی

از مهم ترین خصیصه هایی که یک رهبر را در سازمان رهبری موفق می کند صداقت اوست. رهبری در سازمان بدون آنکه خود اصل درستی را در نظر داشته باشد می تواند از کارکنان انتظار صداقت داشته باشد. پس ابتدا باید این ویژگی را در خود بهبود بخشد.

✔داشتن اعتماد به نفس

از دیگر ویژگی های رهبری در سازمان اعتماد به نفس اوست که فرد را از دیگر اعضای تیم متمایز می کند. شما بعنوان رهبر سازمان باید قاطعیت کلام داشته باشید تا دیگر اعضای تیم از شما پیروی کرده و دنباله روی شما باشند.

✔الهام بخشی به سایر اعضای گروه

رهبری در سازمان زمانی موفق خواهد بود که برای سایر اعضا موجب انگیزه مثبت شود و در شرایط سخت کاری الهام بخش باشد تا افراد بدون از دست دادن انرژی و انگیزه خود در اوضاع سخت عکس العمل های خوب از خود نشان دهند.

رهبر موفق باید در شرایط سخت اعتماد به نفس کافی داشته و ضمن حفظ آرامش خود با ارائه راهکارهایی برای برون رفت از اوضاع پیچیده تصمیمات مثبت بگیرد و از این طریق به کارکنان هم الهام بخش خواهد بود و بر شرایط سخت و دشواری ها غلبه خواهد کرد.

✔مسئولیت پذیری و داشتن اشتیاق کاری

مسئولیت پذیری و اشتیاق در کار از ویژگی های یک رهبر موفق می باشد به این صورت که وقتی اعضای سازمان رفتار شما را می بینند آنها هم سعی خواهند کرد که بهترین عملکرد خود را داشته باشند.

در واقع رهبری با اشتیاق بالای خود در کار و تعهد و مسئولیت پذیری که از خود نمایش می دهد می تواند الگویی برای دیگر اعضای تیم باشد.

روش های رهبری در سازمان

✔ارتباطات قوی

رهبری خوب در سازمان می تواند با ارتباطات قوی سازمان را در راستای اهداف و چشم اندازی تعریف شده به نتیجه مد نظر برساند.

اگر رهبری در سازمان ارتباطات قوی با دیگر ارگانها و اشخاص مرتبط با کسب وکار و حتی رقبای خود داشته باشد می تواند به خوبی انگیزه لازم را در افراد ایجاد کرده و پیام مناسب را به آنها انتقال دهد.

✔توانایی تصمیم گیری درست و به موقع

از دیگر خصوصیات رهبر در سازمان داشتن توانایی تصیم گیری است که رهبر موفق باید بتواند در کوتاه ترین زمان تصمیم مناسب در راستای اهداف سازمان بگیرد.

رهبر لازم است که بعد از تصمیم گیری هم  بتواند از تصمیمات اتخاذ شده حمایت کند چون کارکنان سازمان کسانی هستند که در سود و زیان حاصل از تصمیمات گرفته شده سهیم هستند.

بخوانید:

6مرحله مهم انواع تصمیم گیری در سازمان 

✔نوآوری و هوشمندانه عمل کردن

یکی از ویژگی های بارز در رهبران سازمان خلاقیت و ابتکار عمل می باشد که سازمان و تیم شما را از سایر رقبا متمایز می کند. با ارائه ایده های خلاقانه و به روز می توانید در راستای اهداف خود پیشروی کنید.

✔مدیریت هیجانات و کنترل احساسات

رهبران با داشتن مدیریت مناسب برای هیجانات و آگاهی بخشی می توانند احساسات خود را کنترل کنند و از وارد کردن استرس و انرژی منفی بر تیم و تصمیمات تیمی پیشگیری می شود. رهبران با داشتن هوش هیجانی می توانند احساسات کارکنان را درک و مدیریت کنند.

✔داشتن چشم انداز و ماموریت سازمانی

رهبران سازمان یکی از اولین گام هایی که در راستای توسعه باید بردارند تعریف چشم انداز و ماموریت های سازمان می باشد که با آن می توانند تصویری روشن از آینده سازمان ترسیم کرده

سبک های رهبری در سازمان

مدل های رهبری سازمانی

در این بخش انواع سبک های رهبری سازمانی که مدیران سازمان برای رهبری و کنترل سازمان از آن استفاده می کنند را بررسی می کنیم.

◾رهبری تحول گرا

رهبری تحول گرا با تغییر رویکرد موجب پیشرفت فرهنگ سازمانی می شود. رهبری تحول گرا با الهام بخشی و هماهنگی با دیگر اعضای تیم در سازمان در راستای بهبود عملکرد سازمان می شود.

◾رهبری دموکراتیک

این نوع سبک رهبری نیاز به مشارکتتیمی، مسئولیت و تصمیم گیری در کل گروه دارد. این سبک رهبری را نیاز دارد که مشارکت را در تیم پرورش داده و توانمندی اعضای تیم را بهبود بخشد.

در این نوع سبک رهبری با تقسیم مسئولیت ها همه افراد در سازمان قابلیت تصمیم گیری در امور را دارند و رهبری بهتر می تواند مشخص کند که در چه زمانی و به چه شکل از اعضای تیم و سازمان کار بخواهد که استعدادهای هر فرد به خوبی شکوفا شود.

◾رهبری مستبدانه

در این سبک رهبر به صورت مقتدارانه تصمیمات اصلی سازمان را می گیرد و اغلب بین کارکنان سازمان طرفدار ندارد.

در این نوع سبک رهبری کارکنان وظایف خود را انجام می دهند و از سوی رهبری برای بهتر انجام شدن کارها و رسیدن به اهداف سازمان کنترل می شوند.

رهبری در سازمان

◾رهبری بوروکراتیک

در رهبری بوروکراتیک روال و فرآیند کاری و قوانین از پیش تعیین می شود که این قوانین سیاست های کلی سازمان را مشخص می کند.

در رهبری بوروکراتیک با اجرای قوانین تعیین شده در سلسله مراتب سازمان و کنترل تمام بخش های آن رهبری صورت می گیرد.

◾رهبری خدمتگزار

این نوع سبک رهبری به جای اینکه بدنبال دستیابی به قدرت و سمت باشد تلاش می کند که با ارتباط مستقیم با هر یک از اعضای تیم آنها را در تصمیم گیری ها شرکت داده  و همچنین با مشتریان هم به طور مستقیم تعامل و همکاری دارد.

◾رهبری کاریزماتیک

این نوع سبک رهبری نشان از جذابیت و منحصر به فردبودن شخصیت رهبری می باشد که با مثبت نگری و ایجاد تعهد در کارکنان کارها را هدایت و موجب ایجاد انگیزه در آنها می شود.

رهبری کاریزماتیک با داشتن ارتباطات قوی و انتقال احساسات مثبت فرهنگ سازمانی را بهبود داده و اعتماد را در کارکنان افزایش می دهد. این امر موجب اعتماد و باور کارکنان سازمان می شود و آنها همدل بدنبال دستیابی به هدف مشترک تلاش می کنند.

مدل های رهبری در سازمان

سخن پایانی

رهبری با پرورش استعدادهای افراد تحت امر خود در فروش بهتر محصولات، افزایش اعتبار سازمان و حضور قدرتمند در رقابت با سایر رقبا تاثیر بسزایی دارد.

در این مقاله از مدیرناب به صحبت راجع به رهبری در سازمان و اینکه نقش رهبری در سازمان چیست و انواع سبک های رهبری پرداختیم. با شناخت این موضوعات شما در هر سازمانی می توانید به بهترین شکل رهبری سازمان را به عهده بگیرید.

در واقع هدف رهبری دستیابی به رشد جمعی همه اعضا و بهبود عملکرد آنها می باشد. کسب و کارها هم به دنبال توسعه و افزایش درآمد می باشند.

بنابراین رهبری با هدایت گروهی همه کارکنان موجب افزایش توانمندی آنها ، رفع موانع و بهبود ارائه خدمات می شود و در ادامه سازمان به میزانی از توانمندی دست می یابد که قادر است بدون حضور رهبر اداره شود.

با سیستم سازی کاربردی کسب و کار به دلیل مشخص بودن مسئولیت ها امکان کنترل از راه دور فراهم می شود و مدیران می توانند با مدیریت کاربردی کسب و کار خود و بهره بردن از مدیریت ژاپنی بسیاری از چالش های سازمان را رفع کنند.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدیه ویژه
کلینیک مدیرناب!

مینی دوره رشد کسب و کار به روش سیستم سازی ناب که مباحث مقدماتی سیستم سازی رو براتون توضیح میده، از ما به رایگان هدیه بگیرید!

×

پشتیبانی مدیرناب

×