ایجاد امنیت شغلی

مزایای امنیت سازمانی و 5 روش ایجاد امنیتی شغلی

5
(4)

امنیت شغلی چیست؟

امنیت سازمانی از اصول اساسی در هر سازمانی است که موجب جلب رضایت و بهبود عملکرد کارکنان می شود.

سازمان های با امنیت شغلی بالا با بستن قرار داد با کارکنان، پرداخت حقوق به موقع و متناسب با شرایط کاری و ایجاد محیط همدلی و همکاری در سازمان حس ارزشمندی را در کارکنان افزایش داده و امنیت شغلی آنها را فراهم می آورد.

کارکنان هم با داشتن حس مفید بودن و دریافت حس امنیت و رضایت خاطر از سازمان بهره وری بالایی خواهند داشت و با حس مسئولیت پذیری و تعهد بیشتری وظایف خود را انجام می دهند.

در مقابل این حالت شرایطی برقرار است که افراد امنیت شغلی کافی را نداشته و از آینده شغلی خود تصویر مناسبی ندارند.

در مجموع می توان گفت امنیت شغلی به این معناست که شما با داشتن شغل پایدار و با ثبات در سازمان از میزان ارزشمندی و مفید بودن خود در سیستم اطمینان حاصل کرده و با آینده نگری و مثبت اندیشی مسئولیت هایی که به شما محول شده است را انجام خواهید داد و انجام وظایف برای شما امری روتین و روزمره نخواهد بود.

امنیت شغلی در محیط کار

عوامل موثر بر امنیت شغلی

عوامل مختلفی بر امنیت شغلی افراد در سازمان تاثیر دارد که به طور کلی می توان در 4دسته عوامل فردی، سازمانی، محیطی و شغلی قرار داد. در ادامه به بررسی هر یک از آنها می پردازیم.

◼عوامل فردی:

از جمله مواردی که می توان در دسته عوامل فردی برشمرد شامل:جنسیت، سن، وضعیت تاهل، میزان درآمد فرد، وضعیت استخدام(قراردادی یا رسمی )، میزان سابقه کار در سمت شغلی می باشد.

◼عوامل سازمانی:

مواردی که در این دسته قرار دارند شامل:فرهنگ حاکم بر سازمان، رضایت کارکنان از حقوق و مزایا، آموزش متناسب با شغل افراد در سازمان می باشد.

1. فرهنگ حاکم بر سازمان:

فرهنگ حاکم بر سازمان موجب جلب رضایت و تعلق خاطر شغلی فرد می شود. به این معنی که اگر خواسته های افراد و سازمان هم سو باشد موجب رضایت کارکنان می شود و بالعکس اگر خواسته کارکنان در مقابل اهداف سازمان باشد موجب نارضایتی و دلسردی کارکنان می شود.

2. رضایت کارکنان از حقوق و مزایا:

زمانی که درآمد و حقوق افراد در سازمان پاسخگوی هزینه های معمول و روزانه افراد در جامعه باشد و مزایای شغلی متناسب با شرایط جامعه پیش بینی شود افراد در تامین هزینه های خود به مشکلی مواجه نمی شوند. از طرفی زمانیکه سازمان به افراد متناسب با تخصص و مهارت آنها حقوق پرداخت کند رضایت انها را جلب می کند.

3. آموزش متناسب با شغل افراد در سازمان:

هر سازمانی در جهت شکوفایی استعدادهای افراد و افزایش مهارت و تخصص آنها باید آموزش های شغلی متناسب در نظر داشته باشد. برای افزایش توانمندی کارکنان نیاز است که اطلاعات افراد به روز باشد به همین دلیل آموزش های سازمان هم باید در همین راستا بوده و نیازهای شغلی افراد را برطرف و از این طریق شغل افراد را در سازمان تضمین کند.

مزایای امنیت شغلی

◼عوامل شغلی:

از جمله عوامل تاثیر گذار در این زمینه می توان به بهبود شغلی، پیشرفت در زمینه شغلی، توانمندی شغلی اشاره کرد.

◼عوامل محیطی:

عوامل این بخش هم شامل تغییر در سیستم مدیریت سازمانی، تغییر در ساختار سازمان، تفویض اختیار و امور بین سازمانی می باشد.

روش های ایجاد امنیت شغلی

تقدیر از کارکنان: براساس مهارت و توانمندی کارکنان هدایای در جهت تقدیر از آنها در نظر گرفته شود و یا اینکه برای افراد در سازمان حقوق و مزایای شایسته نسبت به فعالیت و شایستگی های آنها در نظر گرفته شود.

این امر موجب ایجاد حس اعتماد و رضایت و در نهایت امنیت شغلی در افراد می شود که در نتیجه کارکنان می توانند گام های مثبت در راستای اهداف سازمان بردارند.

محیط کاری فعال و دوستانه: وجود محیط کاری پرانرژی و دوستانه در سازمان مانند هدایای مناسبتی، بازی و سرگرمی در محل کار، جشن مناسبتی مانند جشن تولد موجب پرانرژی بودن و تقویت روحیه کاری کارکنان در سازمان می شود.

برقراری ارتباط دوستانه افراد سازمان: وجود محیط دوستانه و صمیمی و داشتن ارتباطات موثر بین کارمندان موجب جلب رضایت آنها شده و در جهت پیشبرد اهداف سازمان می باشد.

روراستی و صداقت و اهمیت به سلیقه افراد: ارزش قائل شدن به کارمندان، مشورت گرفتن از آنها در تصمیم گیری و حل مسائل، اهمیت به مشکلات . دغدغه های ذهنی افراد موجب ایجاد حس اعتماد در افراد شده و آنها را ترغیب به پیاده کردن همه توانمندی خود در کار می کند.

برای نگهداشتن افراد در سازمان و برخورداری از تمام مهارت و توانایی های او نیاز است که از سلیقه و علاقه مندی های او آگاه باشید و به آن ارزش دهید.

تعیین اهداف و ماموریت های سازمان: هر سازمانی نیاز دارد که اهداف و ماموریت های خود را در راستای چشم انداز شرکت به صورت کوتاه مدت و طولانی مدت فهرست کند و به افراد ارائه دهند.

ایجاد امنیت شغلی

مزایای امنیت شغلی

✔افزایش بهره وری در سازمان به صورتی که افراد وظایف محول شده را بهترین شکل انجام داده وکارایی خود را افزایش می دهند.

✔بهبود عملکرد فردی و مهارت ها در سازمان در جهت کسب جایگاه بهتر

✔کاهش استرس شغلی و به کار بردن همه توانمندی ها

✔تعریف مسیر شغلی متناسب با علاقه مندی و استعداد افراد

✔نداشتن نگرانی بابت هزینه ها روزانه و کاهش فشار روانی ناشی از آن

✔تمرکز و دقت بیشتر بر روی مسئولیت ها و امور محوله به افراد

✔برنامه ریزی برای زندگی و شغل و آن تایم بودن در محل کار

✔افزایش تعلق خاطر شغلی و حس وفاداری نسبت به محیط کار

✔داشتن رضایت کافی از شغل و محیط کاری

✔تلاش برای کسب مهارت در زمینه شغلی برای بهبود کیفیت کاری

امنیت شغلی در سازمان

امنیت شغلی در ایران

در سال های اخیر تعداد افراد جویای کار افزایش چشم گیری داشته و از طرفی شغل مناسب برای این افراد کم تر عرضه شده است و بازار کار تعادلی ندارد.

این امر موجب نابسامانی بازار کار و مشغول شدن افراد جویای کار در شغل های نامرتبط شده و افراد نه تنها مهارت و تخصص خودرا به کار نمی گیرند بلکه توانمندی جدیدی هم بدست نمی آورند.

کارفرما هم به هر نحوی که خود مناسب می داند با کارکنان رفتار می کند و به این ترتیب امنیت شغلی برای افراد معنا ندارد.

قراردادهای کاری هم اغلب به صورت موقت می باشد و افراد بالاجبار در این شغل ها فعالیت دارند.

با توجه به آمارها چیزی حدود 11میلیون و حتی بیشتر در ایران امنیت شغلی ندارند و دچار بی انگیزگی و تزلزل شغلی هستند.

عدم امنیت شغلی هم مشکلاتی را برای افراد ایجاد می کند که به برخی از آنها اشاره شده است:

◾عدم اعتماد به نفس افراد در جامعه و خانواده

◾کاهش انگیزه افراد برای شکوفایی و استفاده از توانمندی ها واستعدادهای خود

◾افزایش هزینه ها و همخوانی درآمد و هزینه در افراد

◾نداشتن رضایت شغلی و در نتیجه ایجاد عدم تعهد و مسولیت پذیری در افراد

◾از بین رفتن حس وفاداری و تعلق خاطر شغلی در افراد

◾نداشتن تعریف درست از مسیر شغلی مورد علاقه افراد

◾کاهش بهره وری افراد و عدم کارایی مناسب در سازمان

ایجاد امنیت شغلی

سخن پایانی

از ملاک های مهم در تعریف آینده شغلی افراد داشتن امنیت شغلی است. هر فردی علاقه دارد که در زندگی کاری خود پیشرفت کند و بعد از مدت طولانی مشغول بودن در سازمان سمت شغلی خود را بهبود دهد.

در نتیجه داشتن امنیت شغلی و داشتن حس ارزشمندی در سازمان آرامش را در افراد به ارمغان می آورد. با پیاده سازی سیستم سازی کاربردی کسب و کار می توانید به ایجاد امنیت شغلی کارکنان سازمان کمک شایانی کنید.

به این صورت که افراد مناسب را در سازمان استخدام کنید، و به هر فرد کار مناسب او را ارجاع دهید و با ایجاد انگیزه در افراد بدون حضور شما بعنوان مدیر سازمان هم بتوانند امور را به طور دقیق و منظم انجام دهند و به این صورت موفق به اجرای مدیریت کاربردی کسب و کار خواهید شد.

زمانیکه که در سازمان سیستم سازی به درستی اجرا شود همه افراد از وظایف خود آگاه خواهند بود و از چگونگی انجام آن هم مطلع هستند. در نتیجه با مدیریت ژاپنی هیچ فعالیتی در سازمان بی نتیجه نخواهد بود و از زمان بهترین استفاده را بدون اتلاف خواهید داشت.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدیه ویژه
کلینیک مدیرناب!

مینی دوره رشد کسب و کار به روش سیستم سازی ناب که مباحث مقدماتی سیستم سازی رو براتون توضیح میده، از ما به رایگان هدیه بگیرید!

×

پشتیبانی مدیرناب

×