راه اندازی استارتاپ های ایرانی

استارتاپ چیست؟ بهترین استارتاپ های ایرانی

5
(1)

افراد فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ اغلب مطالبی در خصوص استارتاپ ها و نحوه راه اندازی کسب و کارهای نوپا بیان می کنند شما نیز قطعا بارها واژه استارتاپ را شنیده اید اما شاید با مفهوم آن آشنا نباشید. استارتاپ به شرکت های تازه تاسیسی گفته می شود که با هدف توسعه محصول یا خدمات خاص راه اندازی شده اند. در واقع استارتاپ ها به نحوی با فضای آنلاین سرو کار دارند و از این طریق مخاطبان زیادی نیز جذب می کنند که موجب رشد کسب و کارشان می شود. ما نیز در این مقاله قصد داریم به بیان مفهوم استارتاپ و نحوه راه اندازی استارتاپ های ایرانی موفق بپردازیم.

استارتاپ چیست؟

استارتاپ چیست؟ چطور یک استارتاپ موفق راه اندازی کنیم؟

برای راه اندازی یک کسب و کار و درواقع استارتاپ علاوه بر سرمایه اولیه نیاز به خلاقیت و ایده پردازی دارید تا ضمن ارائه خدمات رشد سریعی هم داشته باشید. اغلب استارتاپ ها با بررسی بازار محصول نسبت به نیاز بازار مطلع شده و با ارائه محصولات نو و ارائه خدمات به روز با مشتریان ارتباط می گیرند. برای موفقیت استارتاپ نیاز به ریسک پذیری بالا هست که کارآفرین با در نظر گرفتن همه احتمالات در خصوص شکست یا موفقیت بتواند رشد کند و به درآمد بالا دست یابد.

در مجموع استارتاپ به کسب و کارهایی گفته می شود با خلق ایده های جدید و با تشکیل تیم متخصص اقدام به تولید محصول و ارائه خدمات می کنند و در نهایت با جذب مخاطبان به مرحله فروش محصولات می رسند. با راه اندازی یک کسب و کار شما ازهمان گام های ابتدایی استارتاپ با آزمون و خطا پیش می روید و حین کار بسیاری از اصول کار را یاد می گیرد. برای اینکه بتوانید در بازاررقابتی یک محصول وارد شوید نیاز به ارائه محصولات نو و در راستای نیاز بازار دارید.

انواع استارتاپ

معرفی انواع استارتاپ

حال که با مفهوم استارتاپ آشنایی شدیم کمی هم به انواع استارتاپ می پردازیم:

✔استارتاپ های بهبود سبک زندگی

این نوع از استارتاپ ها اغلب با تشکیل تیم هایی در فضای آنلاین و تحت وب به آموزش مسائلی در راستای بهبود سبک زندگی افراد می پردازمد. هدف از این نوع کسب و کار کمک و آموزش افراد برای بهبود سبک زندگی هست از جمله این کسب و کارها می توان به استارتاپ های آموزش آشپزی، آموزش خودآرایی و آرایش، آموزش هایی در حوزه سلامت، تدریس خصوصی و ارائه دوره های آموزشی در زمینه های مختلف اشاره کرد.

✔استارتاپ های کوچک در قالب مشاغل خانگی

این نوع از کسب وکارها در قالب مشاغل کوچک راه اندازی می شود و معمولا به صورت خانوادگی است. به طور مثال یک خانواده اقدام تاسیس کسب و کار یا شرکت خدماتی می کنند تا ضمن کسب درآمد به ارائه خدماتی به افراد جامعه بپردازند. سرمایه این کسب و کار هم به صورت مشارکتی و از طریق افراد خانواده بدست می آید. در این نوع استارتاپ در ابتدای راه ممکن است شما درآمد چندانی نداشته باشید و بیشتر هزینه ها را نیز خودتقبل کنید.

✔استارتاپ های با هدف گسترس دادن

این نوع استارتاپ ها علاوه بر این که به ارائه محصول می پردازند به شناخته شدن در سطح بین المللی هم می اندیشند و همیشه ایده هایی در جهت گسترش کسب و کارشان ارائه می دهند و بدنبال سرمایه گذرانی برای بزرگ تر کردن استارتاپ هستند. از جمله نمونه های این نوع استارتاپ می توان به فیسبوک اشاره کرد.

✔استارتاپ کوچک در قالب کسب و کارهای بزرگ

این نوع از استارتاپ ها در راستای اهداف کسب و کارهای بزرگ فعالیت می کنند و به نوعی استارتاپ در فروش محصولات به عنوان همکار فعالیت می کند و محصولات خود به صورت همکاری و با شناسایی بازار ومشتریانمی فروشد و اگر موفقیت آمیز باشد موقعیت بهتری برای همکاری های بیشتر استارتاپ با کسب وکار بزرگ تر وجود دارد.

✔استارتاپ های فعال در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی

با پیشرفت رسانه های اجتماعی و لزوم حضور کسب و کارها در فضای مجازی برای جذب مخاطب، بسیاری از استارتاپ ها در قالب همین شبکه های اجتماعی ظهور کردند و منبع درامدی آن ها هم از طریق اینترنت و با استفاده از اینستاگرام یا تلگرام و … هست. این نوع استارتاپ ها میتواند فقط با یک نفر فعالیت کنند یا اینکه با تشکیل تیم تخصصی درآمد بهتری نیز کسب کنند.

مراحل راه اندازی استارتاپ

مراحل راه اندازی استارتاپ- چطور استارتاپ را شروع کنیم؟

◼ایده برای استارتاپ

اولین مرحله برای راه اندازی استارتاپ ارائه ایده نو وخلاقانه است که ممکن است این ایده از کسب وکارهای خارجی الگو گرفته شده باشد یعنی همیشه لازم نیست ایده نو باشد بلکه می توانید با اعمال تغییرات و خلاقیت های کوچک در ایده دیگران محصولات وخدمات طبق خواسته مشتریان تولید کنید.

◼ترسیم راه کلی برای استارتاپ و تحقیق در خصوص ایده

در مرحله دوم راه اندازی استارتاپ باید مسیر را برای خودمشخص کنید و بدانید از چه مسیری به کجا می خواهید برسید.برای این کار نیاز است در خصوص ایده استارتاپ تحقیق کنید و با شناخت نیازهای مشتریان ایده را با خواسته های آنها همسو کنید و محصولات مناسب بازار رقابتی تولید کنید.

◼ثبت ایده

ایده استارتاپ هر چند الگوگرفته از کسب و کارهای دیگر است اما چون ایجاد خلاقیت در آن تبدیل به ایده جدید شده است پس بعد از گسترش و تثبیت ایده نیاز دارید که این ایده را به نام خود ثبت کنید.

◼ارائه نمونه اولیه

بسته به ایده ای که برای استارتاپ دارید با مشخص کردن محصول نهایی مشخص کنید که آیا می توانید نمونه اولیه از آن تولید کنید یا نه ؟ از آنجایی که برخی استارتاپ های خدماتی هستند پس نیاز به نمونه اولیه نیست اما برخلاف آن برای استارتاپ های آزمایشگاهی نیاز به تولید نمونه اولیه است. این مرحله حساسیت بالایی دارد و برای تولید نمونه اولیه باید طبق تحقیقات در بازار رقابتی دقیق صورت بگیرد و نظرات مخاطبان را در این خصوص تحلیل کنید. پس تولید نمونه اولیه باید به گونه ای انجام شود افراد از کیفیت محصول تولیدی رضایت داشته باشند.

بهترین استارتاپ های ایرانی

◼ارائه نمونه اولیه محصول به بازار

در این مرحله با گسترش جامعه هدف نمونه تولید شده را به بازار عرضه و نظرات مخاطبان هدف را تحلیل کنید. از افراد بخواهید که ضمن استفاده از محصول نظراتشان را نسبت به کیفیت محصول و خدمات شما بیان کنند. به نوعی با این نظرسنجی ها شما می توانید ضمن شناسایی عوامل موثر بر موفقیت استارتاپ نسبت به بهبود خدمات خود تلاش کنید.

◼ثبت محصول

در مراحل قبلی از ثبت ایده و تولید نمونه اولیه صحبت شد، در این مرحله باید نسبت به ثبت محصول تولیدی استارتاپ اقدام کنید تا افراد دیگر از محصولات شما سوء استفاده نکنند.

◼یافتن سرمایه گذار

گام نهایی در راه اندازی استارتاپ جستجو برای پیدا کردن سرمایه گذار خوب است که ضمن سرمایه گذاری بر روی ایده و محصولات شما موجب رشد کسب و کار شما شوند.

استارتاپ های ایرانی

✔فروشگاه های اینترنتی:

برخی استارتاپ های ایرانی با هدف فروش کالا و محصولات راه اندازی شده اند در ابتدا کار خود را با فروش محصولات کوچک یا خرده فروشی و یا همکاری در فروش آغاز کرده اند و با پیشرفت در این عرصه به موفق ترین استارتاپ های ایرانی تبدیل شده اند. از جمله این کسب و کارهای اینترنتی می توان به وب سایت دیجی کالا، ترب، دیوار و شیپور اشاره کرد که برای فروش کالا و محصولات با ایجاد ارتباط بین خریدار و فروشنده زمینه را برای خرید و فروش فراهم می کنند.

✔سرویس های اشتراک گذاری فیلم:

از جمله سرویس های اشتراک گذاری فیلم می توان به استارتاپ های آپارات، نماشا، فیلیمو اشاره کرد که با ارائه محتواهایی کسب در آمد می کنند. درآمد این گونه استارتاپ ها از طریق تبلیغات، فروش و اشتراک ماهیانه برای تماشای فیلم تامین می شود. د راین گونه سرویس ها مخاطبان علاوه بر تماشای فیلم می توانند نظرات خود را نیز در میان بگذارند و حتی نظرات دیگران را نیز ببینند.

✔استارتاپ های در زمینه حمل و نقل شهری:

استارتاپ های اسنپ و تپسی که در قالب تاکسی های اینترنتی با هدف حمل و نقل شهری راه اندازی شده اند. این کسب و کارها علاوه بر جابجایی مسافر به صورت پیک موتوری نیز خدمات ارائه می دهند. حتی اسنپ با گسترش استارتاپ خود خدماتی تحت عنوان اسنپ فود(سفارش آنلاین غذا)، خدمات پزشکی، رزرو هتل، خرید بلیط هواپیما و … ارائه می دهند.

✔استارتاپ هایی در زمینه سفر و گردشگری:

از جمله بهترین استارتاپ های ایرانی که در حوزه سفر و گردشگری فعالیت می کنند می توان به علی بابا در زمینه رزرو بلیط قطار، هواپیما، اتوبوس ، تور و هتل؛جاباما به عنوان سامانه رزرو هتل و اجاره اقامتگاه برای سفرهای داخلی و خارجی؛ کجارو بعنوان رسانه و سرویس آنلاین در حوزه گردشگری و جاجیگا بعنوان پلتفرم رزرو اقامتگاه های بومی و محلی اشاره کرد.

✔استارتاپ هایی در زمینه کتاب و کتابخوانی:

برخی کسب و کارها با هدف معرفی و مطالعه کتاب الکترونیکی، صوتی و پادکست از طریق گوشی یا تبلت راه اندازی شده اند. از اپلیکیشن های محبوب در این زمینه می توان طاقچه، فیدیبو و کتابراه را بعنوان استارتاپ های موفق ایرانی در زمینه کتاب و کتابخوانی معرفی کرد.

سخن پایانی

در این مقاله از وب سایت مدیرناب از استارتاپ و مراحل راه اندازی یک استارتاپ موفق صحبت کردیم. متوجه شدیم استارتاپ یک کسب وکار نوپا و جدید است که با تولید محصول خاص یا ارائه خدمات در جهت پاسخگویی به نیازهای مشتریان بازار هدف و مبتنی بر تکنولوژی های روز دنیاست که می تواند در بستر اینترنت و با استفاده از رسانه های اجتماعی صورت بگیرد.

یکی از مهم ترین گام ها برای موفقیت استارتاپ ها اجرای سیستم سازی کاربردی کسب و کار است که اغلب با استفاده از بیزنیس کوچ کاربردی و پیاده سازی اصول مدیریت ژاپنی می توانید فرهنگ سازمانی را در کسب و کارتان ایجاد کنید و کارکنان هم نسبت به مسئولیت های خود آگاه هستند و حتی بدون حضور شما نیز فرایند کار به خوبی پیش خواهد رفت.

با آگاهی از اینکه راه اندازی کسب و کار جدید کار آسانی نیست و علت اغلب شکست استارتاپ ها عدم اجرای سیستم سازی کسب و کار است. شما می توانید با بررسی استارتاپ و سرمایه گذاری روی سیستم سازی ضمن اجرای آن در سازمان، کسب و کار خود را به خوبی مدیریت کنید. به همین علت ما در مدیرناب دوره های مدیریت کاربردی کسب و کار را به شما پیشنهاد می کنیم.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدیه ویژه
کلینیک مدیرناب!

مینی دوره رشد کسب و کار به روش سیستم سازی ناب که مباحث مقدماتی سیستم سازی رو براتون توضیح میده، از ما به رایگان هدیه بگیرید!

×

پشتیبانی مدیرناب

×