مراحل توسعه فردی

نقشه راه توسعه فردی چیست؟ عوامل موثر بر توسعه فردی کدامند؟

5
(1)

توسعه فردی به کارهایی گفته می شود که در راستای کشف استعداد افراد، به کار گیری پتانسیل آنها به صورت حرفه ای و در زمینه شغلی افراد ارائه می شود. توسعه فردی به مجموعه فعالیت هایی که برای رشد مهارت های افراد در سازمان انجام میشود اشاره دارد.

با یادگیری و انجام اصولی این فعالیت ها ؛ افراد در انجام امور شغلی و شخصی پیشرفت خواهند داشت و روابط کاری و اجتماعی خودرا نیز بهبود می دهند. در واقع نقشه راه توسعه فردی مسیری است که شما در رسیدن به اهداف خود آن را طی می کنید و به شما در بهبود کیفیت زندگی کاری کمک بسزایی می کند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی توسعه فردی پرداخته و مراحل توسعه فردی را بیان کنیم.

توسعه فردی در سازمان

توسعه فردی چیست؟

افراد در مسیر زندگی با ناهمواری ها و موانع زیادی مواجه می شوند، توسعه فردی روشی برای حل این موانع و بهبود ناهمواری ها موجود در مسیر برای دستیابی به اهداف می باشد.

نقشه راه توسعه فردی به شما کمک می کند تا بهترین نحو از مهارت ها و توانایی های خودتان بهره مند شوید و برای تمام مراحل زندگی هدف گذاری کنید و در نهایت در جهت پیشبرد آنها تلاش کنید.

می توان گفت توسعه فردی به گونه ای سرمایه گذاری روی توانمندی ها و پتانسیل های فردی است تا به طور کامل از آنها بهره مند شوید و به جای فرصت سوزی ، فرصت سازی کنید.

نقشه راه توسعه فردی یک روند جامع می باشد که با ارزیابی مهارت ها و خصوصیات فردی انها را بهبود داده و همیشه در جهت رشد و ارتقاء فردی خود تلاش می کنید.

توسعه فردی به معنای تمرکز کامل بر روی تمام روش هایی است که به ما در بهبود مهارت های فردی کمک میکند. داشتن چک لیست توسعه فردی موجب افزایش اعتماد به نفس و در نتیجه تحقق اهداف طبق زمانبندی می شود.

عوامل موثر بر توسعه فردی

اهمیت توسعه فردی

اگر شما هم مثل اکثر افرادی دچار روزمرگی شده اید و فقط روزها را پشت سر می گذارید در نتیجه بسیاری از موقعیت های مهم شغلی را در زندگی از دست خواهید داد پس نیازمند توسعه فردی هستید.

هر زمانی که نیاز به رشد فردی را احساس و برای آن تلاش کردید در واقع در جهت تحقق اهداف گام برداشته اید. با برنامه ریزی برای توسعه فردی سوالاتی مطرح می شود که باید پاسخ داده شود:

در آینده چه مسیر شغلی را برای خود ترسیم کرده اید؟

برای رسیدن به اهداف از زمان و توانایی خود چطور استفاده می کنید؟

چه تغییراتی در برنامه زندگی باید اجرا شود تا رضایت از خود داشته باشید؟

بعد از پاسخگویی به این سوالات وقت آن است که با چند مورد اهمیت داشتن نقشه راه توسعه فردی را بیان کنیم.

✔حفظ انگیزه افراد

ایجاد و داشتم انگیزه دغدغه بسیاری از افراد در زندگی شخصی و حتی کاری محسوب می شود و هر فردی در هر مقطع زمانی از زندگی برای ادامه نیاز به انگیزه دارد. داشتن اهداف مشخص و بازبینی آنها کمک زیادی در حفظ انگیزه و بهتر شدن می کند.

✔کمک به کشف استعداد ها

توسعه فردی کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و به بهبود نقاط قوت وقت بگذارید. در نتیجه استعدادهایی که از وجود آن مطلع نبودید را کشف کرده و با مسئولیت پذیری بیشتر ، بدون احساس درماندگی و خستگی در مسیر رشد فردی و کاری گام بر می دارید.

با شناخت استعدادها و فکر کردن به آنها می توانید فعالیت های مربوط به توسعه فردی را به آسانی انجام دهید و استعدادهای باقوه خود را بالفعل کنید.

✔افزایش اعتماد به نفس

وقت گذاشتن روی توسعه فردی موجب افزایش اعتماد به نفس شده و بر روی کیفیت کار شما و تسریع انجام امور تاثیر بسزایی دارد.

نقشه راه توسعه فردی درسازمان

روش های بهبود توسعه فردی

✔مقابله با استرس و ترس ها

استرس و ترس همیشه مانعی بزرگ برای پیشرفت است. رودرو شدن با آن به شما کمک میکند تا ترس ها و استرس خود را کنار گذاشته و با تقویت ضعف هایی که موجب این ترس ها می شوند اعتماد به نفس لازم را بدست آورده و برای انجام امور به بهترین شکل عمل می کنید.

✔تلاش برای یادگیری مهارت های جدید و به روز نگهداشتن خود

همیشه در تلاش باشید که ضمن یادگیری مهارت های جدید از بقیه یک گام جلوتر باشید. این یادگیری می تواند خودآموز یا با شرکت در دوره های آموزشی باشد.

✔مشورت گرفتن از دیگران

یکی از ساده ترین راه ها در جهت توسعه فردی مشورت گرفتن و نظر خواستن از دیگران است. از نظرات و مشاوره های دیگران در کار خود استفاده و نتایج آن را مشاهده کنید.

✔مشارکت و همکاری با دیگران

کار تیمی و انجام کارها به صورت گروهی موجب بهبود مهارت های و دریافت حس مثبت بودن می شود. توانایی همکاری با دیگران و برقراری ارتباطات قوی در کار با همکاران موجب یادگیری و ایجاد انگیزه بیشتر در شما خواهد شد.

✔متکی بودن به خود و خود باوری

در مواجهه با مشکلات با اتکا به دانش خود مهارت حل مسئله را داشته باشید و البته در این مسیر از دیگران هم مشورت بگیرید. به تصمیمات خود باور داشته باشید تا سایرین هم اعتماد کنند.

روش های بهبود توسعه فردی

بخوانید:

توسعه فردی کاربردی

عوامل موثر بر توسعه فردی

ایمان

انسان وقتی به موضوعی ایمان داشته باشد؛ دستیابی به آن هم برایش آسان خواهد بود. یکی از مهم ترین عوامل توسعه فردی هم ایمان و باور فردی است.

خانواده

داشتن ارتباط سالم و قوی با خانواده ؛ یادگیری مسئولیت پذیری هم دیگر عامل توسعه فردی است که هر انسانی برای موفقیت در زندگی ابتدا با دارای روابط سالم با خانواده باشد.

دوستی

دوستی های سالم با احترام دو طرفه و ارتباطات موثر هم می تواند به موفقیت شما کمک کند.

تفریح

در طول زندگی علاوه بر زندگی کاری، بخش مهمی از مسیر زندگی فردی است که باید همراه با رضایت و خشنودی و تفریح باشد. داشتن تفریح و نشاط در زندگی فردی موجب شادابی و انگیزه و درنتیجه بهبود توسعه فردی می شود.

تمرکز

از دیگر عوامل توسعه فردی داشتن تمرکز کافی برروی هدفی مشخص است. شاخه به شاخه و عدم تمرکز کافی موجب عدم موفقیت می شود.

موفقیت مالی

یکی از عوامل مهم در موفقیت ، موفقیت مالی است. وقتی در این زمینه نگرانی نداشته باشید بهتر می توانید در جهت رشد و توسعه فردی گام بردارید.

انتقاد پذیری

تتوسعه فردی زمانی انجام می شود که شما انتقادپذیر باشید و با دریافت بازخوردهایی از اطرافیان در جهت بهبود ایرادها تلاش کنید.

پذیرش شکست

با قبول پذیرش شکست و مغرور نشدن تلاش در جهت رفع مشکلات به موفقیت نزدیک می شوید. در واقع هر شکستی عامل موفقیت شما خواهد بود.

آینده نگری

نسبت به آینده امید داشته باشید و با داشتن تصویر ذهنی از آینده زندگی فردی و کاری خود، همچنین برنامه ریزی برای آن تلاش کنید که آینده را بهتر بسازید.

سلامت

سلامتی جسمی و دهنی از دیگر عوامل توسعه فردی است که هر انسان موفقی باید آن را در نظر بگیرد. با دقت به این مسئله و حفظ سلامتی و داشتن رفتار مناسب به موفقیت دست پیدا می کنید.

توسعه فردی

سخن آخر

برای دستیابی به موفقیت لازم است مسیر طولانی را طی کرده و باید با اهداف از پیش تعیین شده و برنامه ریزی دقیق مسیر دستیابی به اهداف را طی کرده و به موفقیت می رسید.

توسعه فردی فرایندی در راستای کمک به افراد در پیشرفت شغلی و بهبود توانمندی هاست. رشد و توسعه فردی در مدت زمان کوتاه محقق نمی شود ونیاز است از همان ابتدا در مسیر درست قدم بردارید و تا آخرین گام در همان مسیر باشید.

با استفاده از داشبورد مدیریتی؛ مدیران سازمان کمی توانند عملکرد کلی سازمان را بررسی کرده و ریشه مسکلات را پیدا و رفع کنند. اینکه داشبورد مدیریتی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ از مسائل مهم در سازمان هاست که بر توسعه فردی هم بی تاثیر نیست.

سازمان ها می توانند با الگوگیری از مدیریت ژاپنی معیار برنامه ریزی خود را بر پایه تصمیم گیری های توافقی؛مسئولیت پذیر بودن افراد؛ داشتن چشم انداز و آینده نگری برای سازمان به توسعه فردی افراد در سازمان کمک کنند.

با سیستم سازی کاربردی کسب و کار هم کارایی را افزایش داده و بیشتر زمان خود را بر بهبود عملکرد کار خود صرف می کنید.

در این مقاله از وب سایت مدیرناب به بیان توسعه فردی، اهمیت آن و روش های بهبود توسعه فردی پرداختیم. شما نیز می توانید نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدیه ویژه
کلینیک مدیرناب!

مینی دوره رشد کسب و کار به روش سیستم سازی ناب که مباحث مقدماتی سیستم سازی رو براتون توضیح میده، از ما به رایگان هدیه بگیرید!

×

پشتیبانی مدیرناب

×